23. децембар 2015. Председник Посланичке групе пријатељства са Украјином са амбасадором Украјине у Србији

23. децембар 2015. Председник Посланичке групе пријатељства са Украјином са амбасадором Украјине у Србији

Среда, 23. децембар 2015.

Председник Посланичке групе пријатељства са Украјином састао се са амбасадором Украјине у Србији

Председник Посланичке групе пријатељства са Украјином др Александар Перановић састао се, у Дому Народне скупштине, са амбасадором Украјине у Србији Њ.Е. Олександром Александровичем


Перановић се захвалио амбасадору на указаној прилици да се упознају и покренуо разговор о могућности унапређења економске сарадње две земље коју, како је истакао, сматра основом квалитетне и успешне сарадње међу земљама.

„Као лекар не могу да се не осврнем и на велики простор за унапређење сарадње на пољу медицине“, нагласио је Перановић.

Он се захвалио на подршци коју је Украјина пружила Србији не признавши једнострано проглашену независност Косова и истакао да је Србија током претходних година показала да је њен основни циљ да води мирну, дипломатску политику, те да је од изузетне важности да се сви проблеми решавају за преговарачким столом.

„Управо таква политика, какву води премијер Александар Вучић и Влада Републике Србије довела је до отварања првих преговарачких поглавља са Европском унијом“, нагласио је Перановић.

Амбасадор Украјине изразио је велику заинтересованост за јачање сарадње између посланичких група пријатељства Украјине и Србије и упутио позив председнику и члановима ПГП са Украјином да посете његову земљу и упознају се са колегама из украјинског парламента.

Он је истакао једну битну разлику између две посланичке групе пријатељства, а то је да у Украјини ПГП чине чланови искључиво једне странке, док су у Посланичкој групи пријатељства са Украјином Народне скупштине заступљени представници више политичких странака.

Поводом Перановићевог предлога да основа сарадње две земље буде заснована на јачању и унапређењу економске сарадње, амбасадор Александрович истакао је да су поново покренути преговори о слободном трговинском споразуму између Србије и Украјине и изразио наду да ће бити склопљен до краја 2016. године.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6