1. јун 2024. Гости на манифестацији „Бројаница“ IV Сабор српске омладине Европе

1. јун 2024. Гости на манифестацији „Бројаница“ IV Сабор српске омладине Европе

Субота, 1. јун 2024.

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону присуствовао на манифестацији „Бројаница“ IV Сабор српске омладине Европе

На традиционалној манифестацији, која се одржава по четврти пут у Тренту, Република Италија и која за циљ има окупљање културно-уметничких удружења из читаве Европе као и чување и неговање наше традиције у дијаспори, присуствовао је и Драган Станојевић, председник Одбора за дијаспору и Србе у региону, 1. јуна 2024. године.


Манифестацији су присуствовали и градоначелници Виголо Ватара, Калдонаца, Каљана, Фолгариа, као и представници секретаријата за туризам Покрајине Трентино уз присуство председника Скупштине Покрајине Трентино Валтера Касвалдера.

Отварајући манифестацију, учесницима су се обратили Ђорђе Милановић, председник Удружења „Видовдан“ Трентино-Доломити из Трента; Валтер Касвалдер, председник Скупштине Покрајине Трентино и Драган Станојевић, председник Одбора за дијаспору и Србе у региону.

Том приликом, Станојевић је поздравио учеснике у име Народне скупштине и Одбора за дијаспору и Србе у региону. У даљем обраћању, нарочито је изразио задовољство великим одзивом учесника и истакао је значај окупљања младих људи наше дијаспоре на оваквим манифестацијама и догађајима јер су они једина прилика да, удаљени хиљадама километара од своје матице, покажу да нису заборавили своје корене, традицију и обичаје.

На крају манифестације, за свој рад и допринос на јачању српске дијаспоре у Републици Италији, гостима је уручена пригодна захвалница Удружења „Видовдан“ Трентино-Доломити.

Поред присуства на манифестацији, Станојевић је прихватио позив да се састане са локалним привредницима, како би разговарали о могућностима продубљивања привредне сарадње и новим могућностима за извоз и увоз производа и сировина из Републике Србије и Републике Италије. Том приликом, на позив Матеа Бортолинија, директора компаније SantOrsola, која се бави прикупљањем и прерадом бобичастог воћа, учесници су обишли хладњаче и производне погоне компаније и разговарали о производним потенцијалима компаније и могућностима повећања увоза из Републике Србије.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4