Субота, 23. јун 2007.

Председник Народне скупштине разговарао са генералним секретаром Парламентарне скупштине Савета Европе

Председник Народне скупштине Републике Србије Оливер Дулић и генерални секретар Парламентарне скупштине Савета Европе Тери Дејвис разговарали су данас у Дому Народне скупштине о предстојећим активностима Парламента и сарадњи са ПС Савета Европе.Председник Народне скупштине Републике Србије Оливер Дулић и генерални секретар Парламентарне скупштине Савета Европе Тери Дејвис разговарали су данас у Дому Народне скупштине о предстојећим активностима Парламента и сарадњи са ПС Савета Европе. Разговору је присуствовала Слађана Прица, амбасадор Србије у Савету Европе.

Тери Дејвис је на почетку сусрета честитао председнику Дулићу на избору и захвалио за изванредну организацију 1000. седнице Комитета министара Савета Европе, која је одржана у Београду. Рекао је да у потпуности подржава напоре да се развију све демократске вредности у Србији и надокнади пропуштено време. Изразио је наду да ће задаци које је Србија зацртала бити испуњени уз помоћ Савета Европе и напоменуо да обавезе које произлазе из нашег чланства у СЕ морају бити стално на дневном реду.

Председник Дулић је рекао да је Србија потпуно посвећена европским вредностима које заступа Савет Европе и да је Народна скупштина отворена за сваку врсту сарадње и спремна да предузме мере у циљу постизања веће ефикасности рада и стварања новог имиџа Србије.

Након разговора, на пријему у централном холу Дома Народне скупштине Оливер Дулић и Тери Дејвис обратили су се учесницима 1000. седнице Комитета министара Савета Европе.

Председник Скупштине и генерални секретар СЕ говорили су и на промоцији европске омладинске кампање “Сви различити, сви равноправни”, коју је иницирао Савет Европе, а која је одржана на платоу испред Дома Народне скупштине.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5