19. септембар 2023. Председник Народне скупштине на обележавању 57-годишњице оснивања Математичке гимназије

19. септембар 2023. Председник Народне скупштине на обележавању 57-годишњице оснивања Математичке гимназије

Уторак, 19. септембар 2023.

Председник Народне скупштине на обележавању 57-годишњице оснивања Математичке гимназије

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић присуствовао је данас свечаном обележавању Дана школе – 57. година од оснивања Математичке гимназије.


Председник Орлић честитао је ученицима и професорима Дан школе и истакао да Математичка гимназија готово шест деценија школује најуспешније младе људе, који својој школи доносе највиша одличја са светских такмичења, чиме на најбољи начин представљају Србију, а то држава данас препознаје и зна да цени пружајући и конкретну подршку.

,,И све што данас у држави радимо намењено је вама и јесте залог за бољу будућност, јер наша будућност сте ви - млади, паметни и успешни људи. За Србију би најзначајније било да управо у њој ви градите своју будућност, да у њој формирате своје породице и да се остварите на професионалном плану. То је циљ којем смо посвећени сви: од председника државе, преко Народне скупштине и Владе, до градова и општина – сви се налазимо на том задатку’’, истакао је председник Орлић.

Посебно се захвалио професорима Математичке гимназије на изузетној преданости, посвећености и труду да од ученика створе изванредне стручњаке, али, пре свега, добре људе, оне који су не само успели да искористе своје потенцијале, него су изградили и врлине и у којима се људски квалитети умножавају на најлепши могући начин.

,,Зато вам желим да сви заједно, и професори и ђаци, као и сви дивни и посвећени људи који у овој школи раде, наставите путем сјајног успеха још много година, са вером у себе и државу која стоји уз вас, у нашу Србију’’, поручио је председник Орлић.

Овом приликом школи је уручена донација Народне скупштине у виду рачунара којe ће користити ученици који су постигли најзначајније успехе на бројним такмичењима.

Математичка гимназија основана је 19. септембра 1966. године. Одлуком Владе Републике Србије одређена је као установа од посебног интереса за Републику Србију. Њени ученици на међународним такмичењима освојили су више стотина медаља.


Фото галеријаПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30