21. септембар 2022. Председник Народне скупштине др Владимир Орлић са  амбасадором Краљевине Мароко у Републици Србији Њ. Е. Мохамедом Амином Белхажом

21. септембар 2022. Председник Народне скупштине др Владимир Орлић са амбасадором Краљевине Мароко у Републици Србији Њ. Е. Мохамедом Амином Белхажом

Среда, 21. септембар 2022.

Председник Народне скупштине састао се са амбасадором Краљевине Мароко у Републици Србији: Радујемо се даљој сарадњи

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић састао се са амбасадором Краљевине Мароко у Републици Србији Њ. Е. Мохамедом Амином Белхажом, са којим је разговарао о унапређењу свеукупне сарадње двеју држава.


Председник Народне скупштине др Орлић је истакао да „Србија и Мароко негују истински пријатељске односе засноване на поштовању, поверењу и солидарности. Наше опредељење је да наставимо да улажемо у развој билатералних односа на свим нивоима“, нагласио је др Орлић.

Председник је додао да су Република Србија и Краљевина Мароко на добром путу ка остваривању стратешког партнерства у свим областима од заједничког интереса и изразио очекивање да Република Србија буде више и значајније присутна у економском, привредном и сваком другом плану, како у Мароку тако и на читавом афричком континенту.

„Међупарламентарна сарадња је на изванредном нивоу, очекујемо формирање Посланичке групе пријатељства са Мароком у Народној скупштини у XIII сазиву“, навео је др Орлић. Такође, изразио је задовољство чињеницом да у парламенту Марока постоји Посланичка група пријатељства с Србијом.

Говорећи о одржавању Генералне скупштине УН у Њујорку, на којој је Србија представљена на највишем нивоу и где ће се обратити председник Србије Александар Вучић, др Орлић је посебно захвалио руководству Марока на принципијелном ставу и поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије, оценивши да се Србија и Мароко залажу и боре за исте принципе. „Принципе за које се заједнички залажемо све боље разуме свет и због тога је већина држава у УН данас на истим позицијама као и Србија по питању поштовања суверенитета и територијалног интегритета, а од јуче је нашем председнику уручена још једна нота о повлачењу признања тзв. Косова“ нагласио је др Орлић. Председник Народне скупштине је такође подвукао да Србија са своје стране поздравља улогу Марока као регионалног стуба стабилности и предводника раста и развоја у Африци.

Амбасадор Белхаж је искористио прилику да др Владимиру Орлићу и лично честита на избору за председника Народне скупштине и изразио задовољство поводом будуће сарадње.


Видео (1)

Среда, 21. септембар 2022. | састанак председника Народне скупштине са амбасадором Марока у Србији 21.09.2022.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
четвртак, 6. октобар

Цео календар догађаја