24. децембар 2013. Председник Народне скупштине Републике Србије са председником Народне скупштине Алжира

24. децембар 2013. Председник Народне скупштине Републике Србије са председником Народне скупштине Алжира

Уторак, 24. децембар 2013.

Председник Народне скупштине Републике Србије састао се са председником Народне скупштине Алжира

Председник Народне скупштине Републике Србије, др Небојша Стефановић састао се, током званичне посете Алжиру, са председником Народне скупштине Алжира, Мохамедом Ларбијем Оулд Калифом.


Током састанка саговорници су се сложили да је потребно унапредити економску сарадњу две земље и повећати трговинску размeну и оценили да постоји обострана воља да се настави са продубљивањем сарадње два парламента.
Председник Стефановић истакао је да Србија сматра Алжир једним од најзначајнијих партнера у ширем регионалном оквиру. Он је оценио да су билатерални односи две земље традиционално добри, али да има простора за унапређење, пре свега, економске сарадње, коју Србија сматра основом развоја у будућности, али и сарадње у области културе, водопривреде, наменске индустрије, пољопривреде, као и туризма. Стефановић је указао и на значај међупарламентарне сарадње, посебно у виду размене између парламентарних одбора, како због регионалних интеграција, унапређења билатералне и мултилатералне сарадње и укупне стабилности и развоја, тако и због глобалног раста значаја парламентаризма у функцији педстављања народа.
Председник Народне скупштине Алжира, Мохамед Ларби Оулд Калифа подсетио је на пријатељске односе Србије и Алжира, који датирају још од периода Југославије. Он је навео да се нада будућем продубљивању економске сарадње две земље, пре свега због веома добрих стручњака који долазе из Србије. Председник Калифа је истакао да је неопходно да Србија и Алжир и у будућности раде на развијању што бољих односа и сарадње између две земље у свим областима.
Председник Народне скупштине Србије захвалио је председнику алжирског Парламента на принципијелном ставу Алжира да не призна једнострано проглашену независност Косова и Метохије.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
недеља, 28. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја