Понедељак, 5. мај 2008.

Председник Дулић говорио на скупу посвећеном бржем прикључењу Србије у ЕУ

У Дому Народне скупштине Републике Србије 5. маја одржана је међународна конференција “Како убрзати интеграцију Србије у Европску унију” коју је, поводом обележавања Недеље Европе, организовао Факултет за економију, финансије и администрацију (FEFA) из Београда и Институт за европске послове (INEA).У Дому Народне скупштине Републике Србије 5. маја одржана је међународна конференција “Како убрзати интеграцију Србије у Европску унију” коју је, поводом обележавања Недеље Европе, организовао Факултет за економију, финансије и администрацију (FEFA) из Београда и Институт за европске послове (INEA). На конференцији су разматране могућности убрзања интеграције Србије у Европску унију, јачања административног капацитета и превладавања политичких ограничења за остваривање интеграције у ЕУ.

Учеснике конференције поздравио је председник Народне скупштине Републике Србије др Оливер Дулић, који је затим говорио о јачању административних капацитета Парламента ради бржег прикључења ЕУ. По његовој оцени, за убрзање процеса европских интеграција потребно је да се постигне консензус свих политичких партија о овим питањима и изграде јаке демократске институције. Он је изнео очекивање да ће на предстојећим парламентарним изборима победити проевропске снаге и да ће, у сарадњи са партијама из опозиције, наставити започети процес приближавања наше земље Европској унији.

Председник Дулић је указао на важну улогу Парламента у том процесу и истакао да је сачињен нов Предлог пословника Народне скупштине који треба да омогући њен ефикаснији рад и усвајање закона неопходних за наше европске интеграције по убрзаној процедури. Истовремено, међутим, Парламент мора да буде један од главних промотера европских вредности, с циљем да их грађани препознају и прихвате као своје приоритете.

Своја искуства у приступању Европској унији учесницима конференције пренели су гости из Словачке, Естоније, Мађарске, Словеније, Румуније и Бугарске.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
субота, 28. март
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја