15. јануар 2015. Прво ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

15. јануар 2015. Прво ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

Четвртак, 15. јануар 2015.

Прво ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је, на захтев Владе Републике Србије, Прво ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години, за четвртак, 15. јануар 2015. године, са почетком у 10 часова.


У захтеву за одржавање Првог ванредног заседања утврђен је следећи дневни ред:

1. Предлог закона о изменама и допуни Закона о привредним друштвима, који је поднела Влада;
2. Предлог закона о изменама Закона о Фонду за развој Републике Србије, који је поднела Влада и
3. Предлог закона о потврђивању Уговора о зајму за кредит за повлашћеног купца за другу фазу Пакет пројекта KOSTOLAC-B POWER PLANT PROJECT између Владе Републике Србије, коју представља Министарство финансија, као Зајмопримца и кинеске Еxport-Import банке као Зајмодавца, који је поднела Влада.

Народна скупштина је прихватила предлог народног посланика Зорана Бабића да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о свим тачкама дневног реда заседања.

Пре преласка на рад по дневном реду, председници, односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици Мирко Чикириз, Енис Имамовић, Александар Сенић, Дубравка Филиповски, мр Александра Јерков, проф. др Марко Атлагић и Новица Тончев, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина започела је заједнички начелни и јединствени претрес о Предлогу закона о изменама и допуни Закона о привредним друштвима, Предлогу закона о изменама Закона о Фонду за развој Републике Србије и Предлогу закона о потврђивању Уговора о зајму за кредит за повлашћеног купца за другу фазу Пакет пројекта KOSTOLAC-B POWER PLANT PROJECT између Владе Републике Србије, коју представља Министарство финансија, као Зајмопримца и кинеске Еxport-Import банке као Зајмодавца.

Предлоге закона су пред народним посланицима образложили представници предлагача, министар рударства и енергетике Александар Антић и министар привреде Жељко Сертић.

До краја дана, Народна скупштина је закључила начелни и јединствени претрес о све три тачке дневног реда заседања.

Другог дана рада, 19. јануара, Народна скупштина водила је и закључила претрес у појединостима о 1. тачки дневног реда седнице, односно о Предлогу закона о изменама и допуни Закона о привредним друштвима.

У наставку рада, Народна скупштина обавила је претрес у појединостима о 2. тачки дневног реда седнице, односно о Предлогу закона о изменама Закона о Фонду за развој Републике Србије.

Пошто је Народна скупштина обавила претрес у начелу и појединостима о свим тачкама дневног реда, председница Народне скупштине Маја Гојковић одредила је понедељак, 19. јануар 2015. године, са почетком у 15.10 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Првог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 19. јануара Народна скупштина је већином гласова народних посланика усвојила Предлог закона о изменама и допуни Закона о привредним друштвима и Предлог закона о изменама Закона о Фонду за развој Републике Србије.

Већином гласова народних посланика усвојен је и Предлог закона о потврђивању Уговора о зајму за кредит за повлашћеног купца за другу фазу Пакет пројекта KOSTOLAC-B POWER PLANT PROJECT између Владе Републике Србије, коју представља Министарство финансија, као Зајмопримца и кинеске Еxport-Import банке као Зајмодавца.

У Дану за гласање, Народна скупштина је одлучивала о повредама Пословника на које су указивали народни посланици током седнице и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:


1. Предлог закона о изменама и допуни Закона о привредним друштвима, у целини


2. Предлог закона о изменама Закона о Фонду за развој Републике Србије, у целини


3. Предлог закона о потврђивању Уговора о зајму за кредит за повлашћеног купца за другу фазу Пакет пројекта KOSTOLAC-B POWER PLANT PROJECT између Владе Републике Србије, коју представља Министарство финансија, као Зајмопримца и кинеске Еxport-Import банке као ЗајмодавцаПошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Прво ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1