24. април 2014. Прва седница Првог редовног заседања Нарoдне скупштине Републике Србије у 2014.  години

24. април 2014. Прва седница Првог редовног заседања Нарoдне скупштине Републике Србије у 2014. години

Четвртак, 24. април 2014.

Прва седница Првог редовног заседања Нарoдне скупштине Републике Србије у 2014. години

Председница Народне скупштине, Маја Гојковић, сазвала је Прву седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије за четвртак, 24. април 2014. године, са почетком у 15.00 часова.


На почетку Прве седнице химну Републике Србије извела је мушка вокална група „Ноктурно“.
Пре преласка на рад по дневном реду седнице Народна скупштина је, на предлог Одбора за административно-буџетска и мантатно-имунитетска питања, констатовала престанак мандата народним посланицима, Бојану Пајтићу, Александру Вучићу, проф. др Миодрагу Стојковићу и Јани Љубичић, пре истека времена на које су изабрани.
Народна скупштина усвојила је следећи дневни ред:

1. Предлог закона о министарствима, који је поднео народни посланик Верољуб Арсић;
2. Предлог закона о измени Закона о Влади, који је поднео народни посланик Верољуб Арсић и
3. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка.

Народна скупштина је већином гласова народних посланика, прихватила предлог народне посланице Катарине Ракић да се обави заједнички начелни претрес о обе тачке дневног реда заседања.
Предлоге закона, народним посланицима образложио је представник предлагача, народни посланик Верољуб Арсић.
До краја дана, Народна скупштина водила је и закључила заједнички начелни претрес о обе тачке дневног реда седнице.
Другог дана рада, Народна скупштина прихватила је предлог да се у дневни ред Прве седнице Првог редовног заседања Народне скупштине у 2014. години уврсти Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије који је поднела Посланичка група Српска напредна странка.
Народна скупштина обавила је јединствени претрес о трећој тачки дневног реда, односно о Предлогу одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије.

У преподневном делу седнице, Народна скупштина започела је расправу о амандманима који су поднети на Предлог закона о министарствима и Предлог закона о измени Закона о Влади.

У поподневном делу седнице, Народна скупштина је, на основу Одлуке Републичке изборне комисије и на предлог Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, констатовала потврђивање мандата народним посланицима Јелисавети Прибојац и Крстимиру Пантићу изабраним са Изборне листе АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – БУДУЋНОСТ У КОЈУ ВЕРУЈЕМО (Српска напредна странка, Социјалдемократска партија Србије, Нова Србија, Српски покрет обнове, Покрет социјалиста) и Александри Јерков и Душану Милисављевићу изабраним са Изборне листе “СА ДЕМОКРАТСКОМ СТРАНКОМ ЗА ДЕМОКРАТСКУ СРБИЈУ“.

Новоизабрани народни посланици су затим положили заклетву. Заклетву је положио и народни посланик Срђан Драгојевић.

На предлог Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, Народна скупштина констатовала је престанак мандата народној посланици Мариники Тепић, пре истека времена на које је изабрана.

До краја рада, Народна скупштина закључила је расправу у појединостима о Предлогу закона о министарствима и Предлогу закона о измени Закона о Влади.

Пошто је Народна скупштина закључила расправу o тачкaма дневног реда седнице, председница Народне скупштине Маја Гојковић одредила је суботу, 26. април 2014. године, са почетком у 18.03 часова, као Дан за гласање о тачкама дневног реда Прве седнице Првог редовног заседања Народне скупштине у 2014. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 26. априла, Народна скупштина усвојила је, већином гласова народних посланика, Предлог закона о министарствима, Предлог закона о измени Закона о Влади и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о министарствима, у целини

2. Предлог закона о измени Закона о Влади, у целини

3. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије

У Дану за гласање, Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника, на које су указивали народни посланици током заседања, и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.
Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Прву седницу Првог редовног заседања Народне скупштине у 2014. години.
Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
петак, 4. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја