8. октобар 2012. Припадници почасне јединице Војске Србије испред Народне скупштине пред Прву седницу Другог редовног заседања Народне Скупштине Републике Србије у 2012. години (фото: ТАНЈУГ)

8. октобар 2012. Припадници почасне јединице Војске Србије испред Народне скупштине пред Прву седницу Другог редовног заседања Народне Скупштине Републике Србије у 2012. години (фото: ТАНЈУГ)

Понедељак, 8. октобар 2012.

Прва седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2012.години

Председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић сазвао је Прву седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2012.години за понедељак, 8. октобар 2012.године, са почетком у 10 часова.


Народнa скупштинa утврдила је дневни ред:

1. Предлог одлуке о укидању имунитета народном посланику Оливеру Дулићу, коју је поднео Одбор за административно-буџетска и мандатско имунитетска-питања Народне скупштине.

На почетку седнице интонирана је химна “Боже правде“, коју је извео вокални ансамбл Октоих из Београда.
Народна скупштина констатовала је, на основу Одлуке Републичке комисије и на предлог Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, потврђивање мандата народном посланику Карољу Чизику, изабраном са Изборне листе ИЗБОР ЗА БОЉИ ЖИВОТ-БОРИС ТАДИЋ. Новоизабрани народни посланик је затим положио заклетву.
На предлог Одбора за административно-буџетска и мантатно-имунитетска питања, Народна скупштина констатовала је престанак мандата народном посланику Стани Божовић са Изборне листе ПОКРЕНИМО СРБИЈУ-ТОМИСЛАВ НИКОЛИЋ, пре истека времена на које је изабрана.
У поподневном делу рада, Народна скупштина констатовала је потврђивање мандата народном посланику Милинку Живковићу, изабраном са Изборне листе ПОКРЕНИМО СРБИЈУ-ТОМИСЛАВ НИКОЛИЋ, на основу Одлуке Републичке изборне комисије и на предлог Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања. Народни посланик је затим положио заклетву.
На овој седници, Народна скупштина водила је и закључила јединствени претрес о Предлогу одлуке о укидању имунитета народном посланику Оливеру Дулићу.
Пошто је Народна скупштина закључила јединствени претрес о јединој тачки дневног реда Прве седнице Другог редовног заседања, председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић одредио је понедељакк, 8. октобар 2012. године, са почетком у 16,45 часова, као Дан за гласање о тачки дневног реда Прве седнице Другог редовног заседања Народне скупштине у 2012. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 8. октобра 2012. године, Народна скупштина је већином гласова народних посланика усвојила Предлог одлуке о укидању имунитета народном посланику Оливеру Дулићу.
У Дану за гласање, Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника на које су народни посланици указивали у току заседања и одлучила да ни у једном случају није било повреда Пословника.
Пошто је Народна скупштина обавила разматрање једине тачке дневног реда и одлучивање о њој, председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић закључио је Прву седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2012. години.

Резултати гласања:

1. Предлог одлуке о укидању имунитета народном посланику Оливеру ДулићуПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
недеља, 5. април
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја