25. децембар 2015. Потпредседник Народне скупштине Владимир Маринковић  са амбасадором Државе Катар у Републици Србији

25. децембар 2015. Потпредседник Народне скупштине Владимир Маринковић са амбасадором Државе Катар у Републици Србији

Петак, 25. децембар 2015.

Потпредседник Народне скупштине Владимир Маринковић састао се са амбасадором Државе Катар у Републици Србији

Потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић састао се 25. децембра, у Дому Народне скупштине са амбасадором Државе Катар у Републици Србији Њ.Е. шеиком Мубарак бин Фахад Ал Танијем.


Проф. др Владимир Маринковић, пожелео је добродошлицу амбасадору Катара у Србији и истакао да је континуирање састанака веома битно како би се поспешила економска сарадња, као и да је Србија отворена за све видове инвестиција. Маринковић је том приликом додао да жели да Србија и Катар достигну ниво сарадње, какву Србија има са Азербејџаном. „Желимо да наша сарадња буде што конкретнија, Србија је земља која жели брзо да се развија, а наш стратешки циљ је улазак Србије у Европску унију. У Србији је познато да Катар има одличну спољну економију и наш циљ је да доведемо катарске компаније да инвестирају у нашу земљу“. Маринковић је такође додао да блиском сарадњом две земље могу да се унапреде потенцијали и Србије и Катара.

Њ.Е. шеик Мубарак бин Фахад Ал Тани, захвалио се на иницијативи и позиву на састанак рекавши да је упутио писмо Министарству спољних послова у Катару, ради оснивања Посланичке групе пријатељства са Србијом, и изразио жељу да се организују и личне посете чланова посланичких група пријатељства. Он је истакао да су у току завршне припреме за потписивање споразума о економској, трговинској и техничкој сарадњи, као и могућности потписивања споразума о сарадњи министарстава спољних послова. У наставку излагања амбасадор је додао и да велики потенцијал Србије лежи у пољопривреди и да би сарадња могла да се развије и на том нивоу, као и да већ постоје заинтересоване компаније из Катара које би започеле инвестиције у Србији, а које послују широм света. Маринковић је додао да је сигуран да ће све споразуме који буду били потписани између две земље, Народна скупштина подржати и ратификовати, а да пољопривреда може бити један од стубова сарадње две земље.

На састанку је било речи и о плановима око организовања недеље културе која би се одржала наредне године, а присутни су закључили да ће наредне године заједничким снагама покушати да ојачају међусобну сарадњу.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6