Уторак, 15. октобар 2013.

Посета делегације Парламента НДР Лаос Републици Србији

Државна посета председнице парламента Лаоса је редовна спољнополитичка активност Србије и уследила је на иницијативу Министарства спољних послова Републике Србије.


Напомињемо да је она уследила после посете министра спољних послова Ивана Мркића Индокини и после посете министра спољних послова Лаоса и првог потпредседника Владе те државе Београду. У оквиру свог капацитета и својих надлежности председник Народне скупштине РС примио је делегацију парламента Лаоса коју је предводила председница Парламента те државе, Пани Јатотоу.
Делегација Лаоса је показала значајни интерес за јачање економске сарадње а посебно се интересовала за пројекте инфраструктуре и енергетике па је , поред сусрета са председником НС РС, имала и састанке са највишим државним званичницима и у министарствима како би у директном контакту испитали могућности учешћа наших фирми у развојним пројектима Лаоса, пре свега у изградњи великог броја хидроцентрала. У ту сврху, делегација Лаоса је посетила и хидроелектрану Ђердап 1.
Делегација Лаоса се срела са шефом српске дипломатије Иваном Мркићем и председником Владе Ивицом Дачићем. Током сусрета са председником Народне скупштине др Небојшом Стефановићем, делегација Лаоса је обећала подршку за укључивање наше земље у АСЕАН и нашу аспирацију за приступање Споразуму о пријатељству и сарадњи земаља југоисточне Азије. Поред свега наведеног, не треба сметнути са ума чињеницу да Лаос није признао једнострано проглашену независност Косова и да је приликом сусрета са председником Народне скупштине потврђен јасан став и опредељеност Лаоса да се са таквом политиком настави.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
понедељак, 19. април

Цео календар догађаја