30. јануар 2015. Пето ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

30. јануар 2015. Пето ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

Петак, 30. јануар 2015.

Пето ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је, на захтев Владе Републике Србије, Пето ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години, за петак, 30. јануар 2015. године, са почетком у 10 часова.


У захтеву за одржавање Петог ванредног заседања утврђен је следећи дневни ред:

1. Предлог закона о допуни Закона о министарствима, који је поднела Влада;
2. Предлог закона о осигурању депозита, који је поднела Влада;
3. Предлог закона о стечају и ликвидацији банака и друштава за осигурање, који је поднела Влада;
4. Предлог закона о Агенцији за осигурање депозита, који је поднела Влада;
5. Предлог закона о изменама и допуни Закона о јавним набавкама, који је поднела Влада;
6. Предлог закона о изменама и допунама Закона о Народној банци Србије, који је поднела Народна банка Србије;
7. Предлог закона о изменама и допунама Закона о банкама, који је поднела Народна банка Србије.

Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика Ђорђа Милићевића да се обави заједнички начелни претрес о свим тачкама дневног реда заседања.

Народна скупштина започела је заједнички начелни претрес о тачкама 1. до 7. дневног реда заседања, односно о Предлогу закона о допуни Закона о министарствима, Предлогу закона о осигурању депозита, Предлогу закона о стечају и ликвидацији банака и друштава за осигурање, Предлогу закона о Агенцији за осигурање депозита, Предлогу закона о изменама и допуни Закона о јавним набавкама, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о Народној банци Србије и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о банкама.

Предлоге закона су пред народним посланицима образложили представници предлагача, гувернерка Народне банке Србије др Јоргованка Табаковић и министар финансија др Душан Вујовић.

Народна скупштина је, на основу Одлуке Републичке изборне комисије и на предлог Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, констатовала потврђивање мандата народном посланику Бранимиру Ранчићу изабраном са Изборне листе АЛЕКСАНАДАР ВУЧИЋ – БУДУЋНОСТ У КОЈУ ВЕРУЈЕМО (Српска напредна странка, Социјалдемократска партија Србије, Нова Србија, Српски покрет обнове, Покрет социјалиста), након чега је новоизабрани народни посланик положио заклетву.

До краја дана, Народна скупштина је водила и закључила заједнички начелни претрес о тачкама 1. до 7. дневног реда заседања.

Другог дана рада, 2. фебруара, Народна скупштина је започела и до краја дана закључила претрес у појединостима о свим тачкама дневног реда, односно о Предлогу закона о допуни Закона о министарствима, Предлогу закона о осигурању депозита, Предлогу закона о стечају и ликвидацији банака и друштава за осигурање, Предлогу закона о Агенцији за осигурање депозита, Предлогу закона о изменама и допуни Закона о јавним набавкама, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о Народној банци Србије и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о банкама.

Председавајући седници, потпредседник Народне скупштине Константин Арсеновић поздравио је у име народних посланика и у своје име, студенте који ће у оквиру програма Међународне парламентарне стипендије обављати праксу у Бундестагу, а који су са галерије Велике сале пратили део седнице Народне скупштине.

Пошто је Народна скупштина обавила претрес о свим тачкама дневног реда, председавајући седници, потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић одредио је уторак, 3. фебруар са почетком у 12 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Петог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 3. фебруара, пре преласка на рад, председници, односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици Марко Ђуришић, проф. др Марко Атлагић и Иван Јовановић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У Дану за гласање, Народна скупштина је већином гласова народних посланика усвојила Предлог закона о допуни Закона о министарствима, Предлог закона о осигурању депозита, Предлог закона о стечају и ликвидацији банака и друштава за осигурање, Предлог закона о Агенцији за осигурање депозита и Предлог закона о изменама и допуни Закона о јавним набавкама, које је поднела Влада.

Народна скупштина је у Дану за гласање усвојила и Предлог закона о изменама и допунама Закона о Народној банци Србије и Предлог закона о изменама и допунама Закона о банкама, који је поднела Народна банка Србије.

У Дану за гласање, Народна скупштина одлучивала је о повредама Пословника на које су указивали народни посланици током заседања, и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о допуни Закона о министарствима, у целини

2. Предлог закона о осигурању депозита, у целини

3. Предлог закона о стечају и ликвидацији банака и друштава за осигурање, у целини

4. Предлог закона о Агенцији за осигурање депозита, у целини

5. Предлог закона о изменама и допуни Закона о јавним набавкама, у целини

6. Предлог закона о изменама и допунама Закона о Народној банци Србије, у целини

7. Предлог закона о изменама и допунама Закона о банкама, у целини

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Пето ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
понедељак, 26. октобар

Цео календар догађаја