28. мај 2018. Петнаеста посебна седница Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

28. мај 2018. Петнаеста посебна седница Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

Понедељак, 28. мај 2018.

Петнаеста посебна седница Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Петнаесту посебну седницу Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву за понедељак, 28. мај 2018. године, са почетком у 10.00 часова.


Председница је за ову седницу утврдила дневни ред са једном тачком и то:

- Избор и полагање заклетве члана Владе.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић за министра финансија предложила је Синишу Малог, а свој предлог премијерка је образложила пред народним посланицима.

У наставку рада, председавајућа седници Маја Гојковић поздравила је у име народних посланика и у своје име председника парламента Републике Гане Арона Мајкла Окваја, који се налази са својом делегацијом у званичној посети Републици Србији.

До краја дана, Народна скупштина водила је претрес о кандидату за члана Владе.

Другог дана рада, 29. маја, пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Славиша Ристић, Марко Ђуришић, Владимир Ђурић, Миљан Дамјановић, Александра Чабраја, др Ана Стевановић, Марија Јањушевић, мр Александра Јерков, Маријан Ристичевић и проф. др Марко Атлагић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Председавајућа седници Маја Гојковић поздравила је у име народних посланика и у своје име делегацију Републике Гвинеје Бисао, на челу са председником парламента, господином Сиприаном Касамом, који је уједно и председник извршног комитета Афричке парламентарне уније, а који су пратили део седнице са галерије сале Народне скупштине. Предесдница Народне скупштине Маја Гојковић, том приликом, захвалила се председнику Сиприану Касаму и члановима делегације на посети Народној скупштини Републике Србије, и на јасно исказаним ставовима поштовања територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије.

У наставку рада, Народна скупштина наставила је претрес о кандидату за члана Владе и до краја дана обавила расправу о јединој тачки дневног реда 15. посебне седнице Народне скупштине у Једанаестом сазиву.

Пошто је Народна скупштина, обавила расправу о јединој тачки дневног реда седнице, председавајући седници потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић одредио је као Дан за гласање о предлогу кандидата за члана Владе и полагање заклетве, уторак, 29. мај 2018. године, са почетком у 16.00 часова.

Дан за гласање о предлогу кандидата за члана Владе

У Дану за гласање о предлогу кандидата за члана Владе, 29. маја 2018. године, народни посланици су јавном прозивком гласали о избору члана Владе. Већином од 154 гласова народних посланика Народна скупштина изабрала је Синишу Малог за министра финасија у Влади Републике Србије.

Председница Народне скупштине Маја Гојковић честитала је министру финасија Синиши Малом на избору и пожелела му успех у раду.

Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника, на које су указивали народни посланици током седнице, и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Полагање заклетве члана Владе

После завршеног гласања, министар финансија положио је заклетву читањем текста утврђеног Законом и потписао текст заклетве.

Полагању заклетве присуствовали су и председник Владе Републике Србије Ана Брнабић, потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, министар рударства и енергетике Александар Антић, министар правде Нела Куборивић, министар одбране Александар Вулин, министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар омладине и спорта Вања Удовичић и министар без портфеља задужен за демографију и популациону политику проф. др Славица Ђукић Дејановић.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање једине тачке дневног реда ове седнице и одлучивање о њој, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Петнаесту посебну седницу Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву.

Видео (9)

Понедељак, 28. мај 2018. | Петнаеста посебна седница Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 28.05.2018. (I)

Понедељак, 28. мај 2018. | Петнаеста посебна седница Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 28.05.2018. (II)

Понедељак, 28. мај 2018. | Петнаеста посебна седница Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 28.05.2018. (III)

Понедељак, 28. мај 2018. | Петнаеста посебна седница Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 28.05.2018. (IV)

Уторак, 29. мај 2018. | наставак Петнаесте посебне седнице Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 29.05.2018. (I)

Прикажи још Преостало видео снимака: 4


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
среда, 12. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја