Четвртак, 22. септембар 2022.

Пета седницa Oдбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања

На седници Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, одржаној 22. септембра 2022. године, чланови Одбора размотрили су оставку коју је на функцију народног посланика поднео Владан Ђукић.


Председник Одбора је предложио да се Народној скупштини поднесе извештај о наступању случаја из члана 131. став 1. тачка 6. Закона о избору народних посланика у коме се подношење оставке наводи као један од разлога за престанак мандата народном посланику, с предлогом да Народна скупштина констатује престанак мандата именованом народном посланику. Одбор је прихватио предлог.

Чланови Одбора размотрили су решење Републичке изборне комисије о додели мандата народног посланика ради попуне упражњених посланичких места у Народној скупштини.

Одбор је, поступајући у складу са одредбама члана 199. Пословника Народне скупштине, извршио увид у Решење Републичке изборне комисије и уверења о избору народних посланика Далибора Шћекића, Срђана Симића, Андријане Аврамов, Сандре Јоковић и Едиса Дургутовића, изабраних са Изборне листе АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ; Драгана Вулића, Сање Ћаловић и Ђорђа Косанића, изабраних са Изборне листе ИВИЦА ДАЧИЋ - ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ; Зoрана Стојановића, Љубинка Ђурковића и Александра Јерковића, изабраних са Изборне листе ДР МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ - НАДА ЗА СРБИЈУ - Српска коалиција НАДА - Национално демократска алтернатива - Демократска странка Србије (ДСС) - За Краљевину Србију (МОНАРХИСТИ) - Војислав Михаиловић и Оливере Лазовић, изабране са Изборне листе Мариника Тепић - Уједињени за победу Србије (Странка слободе и правде, Народна странка, Демократска странка, ДЗВМ - VMDK, Странка Македонаца Србије, Покрет слободних грађана, Удружени синдикати Србије „Слога“, Покрет за преокрет, Покрет Слободна Србија, Влашка странка) и утврдио да су подаци о избору народних посланика истоветни са подацима из Решења Републичке изборне комисије, чиме су се стекли услови за потврђивање мандата именованим народним посланицима.

Одбор је предложио да Народна скупштина одмах по пријему овог извештаја, констатује потврђивање мандата новоизабраним народним посланицима Далибору Шћекићу, Срђану Симићу, Андријани Аврамов, Сандри Јоковић, Едису Дургутовићу, Драгану Вулићу, Сањи Ћаловић, Ђорђу Косанићу, Зорану Стојановићу, Љубинку Ђурковићу, Александру Јерковићу и Оливери Лазовић.

Чланови Одбора размотрили су и усвојили Предлог oдлуке о допунама Одлуке Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања о унутрашњем реду у згради Народне скупштине Републике Србије.

Одбор је у наставку рада усвојио Предлог одлуке о распореду коришћења канцеларија у Дому и Згради Народне скупштине. Овом Одлуком одређује се распоред коришћења канцеларија у Дому Народне скупштине, Трг Николе Пашића 13 и Згради Народне скупштине, Краља Милана 14 за потребе председника Народне скупштине и народних посланика, генералног секретаријата Народне скупштине и Републичке изборне комисије.

На крају седнице, размотрена је Информација у вези са распоредом седења народних посланика у Великој сали за одржавање седница Народне скупштине у Дому Народне скупштине.

Председник Обора предложио је члановима Одбора да усвоје закључак:

„У Великој сали Дома Народне скупштине где се одржавају пленарне седнице, утврђено је да постоји неслагање у вези са распоредом седења народних посланика који седе у сегменту два Велике сале, те се овлашћује председник Одбора да упути допис председницима посланичких група, ради достављања предлога решења распореда седења у сегменту два“.

Чланови Одбора усвојили су предложени закључак.

Седници је председавао председник Одбора Миленко Јованов, а присуствовали си чланови и заменици чланова Одбора, др Угљеша Мрдић, Ђорђе Комленски, Славиша Ристић, Драгана Ракић, Војислав Михаиловић, Ана Миљанић, Бошко Обрадовић, Дуња Симоновић Братић, Александар Марковић, Сања Марић,  Стефан Јовановић,  Сандра Божић  и Живота Старчевић. 


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Четвртак, 22. септембар 2022. | Пета седница Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања 22.09.2022.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
четвртак, 6. октобар

Цео календар догађаја