Уторак, 25. септембар 2007.

Пета седница Oдбора за пољопривреду

Одбор за пољопривреду је на Петој седници, одржаној 25. септембра, размотрио Информацију Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде о јесењој жетви кукуруза и индустријској биља (сунцокрета, соје, шећерне репе) и откупним ценама.Одбор за пољопривреду је на Петој седници, одржаној 25. септембра, размотрио Информацију Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде о јесењој жетви кукуруза и индустријској биља (сунцокрета, соје, шећерне репе) и откупним ценама. Седници је председавао др Зоран Машић, а у раду Одбора је учествовао министар Слободан Милосављевић са сарадницима.

Министар Милосављевић образложио је Информацију и планове Министарства у вези са санирањем штета од елементарних непогода, робним резервама и извозом појединих ратарских култура.

Одбор ће предложити Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде да због штета у области пољопривредне производње, изазваним пре свега сушом, а у неким деловима Србије и градом, ослободи оштећена домаћинства катастарског пореза и плаћања пензијског осигурања, одложи доспеле камате на пољопривредне кредите и умањи или укине доприносе за водопривреду. Одбор је предложио Министарству и да у што краћем року реализује 1 милијарду динара предвиђену за откуп пољопривредних производа за робне резерве.

Одбор је апеловао на Владу Републике Србије и Министарство финансија да изнађу могућност да из буџетске резерве обезбеде средства у износу од 2 милијарде динара за кредитирање сетве стрних житарица, а на Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде да прибави информације о извозницима пољопривредних производа и објави план активности на обезбеђењу извоза уз заштиту домаћих потрошача. Од Министарства је затражено и да субвенције за пољопривреднике исплати до априла 2008. године.

Заменик председника Одбора Мика Влаовић (ДСС) је, на основу договора посланичких група, поднео оставку, а за заменика председника изабран је Радослав Миловановић (ДС).

У наставку рада, чланови Одбора су се упознали са приспелим представкама грађана.

Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
недеља, 20. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја