14. мај 2019. Пета седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години

14. мај 2019. Пета седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години

Уторак, 14. мај 2019.

Пета седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Пету седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години за уторак, 14. мај 2019. године, са почетком у 10 часова.


Пре утврђивања дневног реда, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици проф. др Војислав Шешељ, Фатмир Хасани, др Предраг Јеленковић, Новица Тончев, Маријан Ристичевић и Александар Марковић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина утврдила је следећи дневни ред:

  1. Предлог закона о изменама и допунама Кривичног законика, који је поднела Влада;
  2. Предлог закона о изменама и допунама Законика о кривичном поступку, који је поднела Влада;
  3. Предлог закона о спречавању корупције, који је поднела Влада;
  4. Предлог закона о изменама и допуни Закона о одузимању имовине проистекле из кривичног дела, који је поднела Влада;
  5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о извршењу кривичних санкција, који је поднела Влада;
  6. Предлог закона о потврђивању Уговора о зајму за кредит за повлашћеног купца за Пројекат модернизације и реконструкције мађарско-српске железничке везе на територији Републике Србије, за деоницу Нови Сад-Суботица-државна граница (Келебија), између Владе Републике Србије коју представља Министарство финансија, као зајмопримца и кинеске Еxport-Import банке, као зајмодавца, који је поднела Влада;
  7. Предлог закона о потврђивању Уговора о зајму за кредит за повлашћеног купца за Пројекат изградње аутопута Е-763, деоница Прељина-Пожега, између Владе Републике Србије, коју представља Министарство финансија, као зајмопримца и кинеске Еxport-Import банкe, као зајмодавца, који је поднела Влада;
  8. Предлог закона о потврђивању Финансијског уговора Партнерство за локални развој између Републике Србије и Европске инвестиционе банке, који је поднела Влада;
  9. Предлог закона о потврђивању Финансијског уговора - Оквир за јачање отпорности локалне инфраструктуре, између Републике Србије и Европске инвестиционе банке, који је поднела Влада;
  10. Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Пројекат модернизације пореске администрације) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, који је поднела Влада;
  11. Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Пројекат унапређења трговине и саобраћаја Западног Балкана уз примену вишефазног програмског приступа) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, који је поднела Влада;
  12. Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Пројекат унапређења услуга електронске управе) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, који је поднела Влада;
  13. Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума о зајму LD 1981 (2018) између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије за финансирање јавног сектора - унапређење инфраструктуре у области здравствене заштите у Србији, који је поднела Влада;
  14. Предлог одлуке о избору председника судова, који је поднео Високи савет судства и
  15. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства.
Народна скупштина прихватила је предлог народне посланице Маје Гојковић да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1, 2, 3, 4, 5, 14 и 15. дневног реда седнице, и заједнички јединствени претрес о тачкама 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 и 13. дневног реда седнице.

Народна скупштина започела је заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1, 2, 3, 4, 5, 14 и 15, односно о Предлогу закона о изменама и допунама Кривичног законика, Предлогу закона о изменама и допунама Законика о кривичном поступку, Предлогу закона о спречавању корупције, Предлогу закона о изменама и допуни Закона о одузимању имовине проистекле из кривичног дела, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о извршењу кривичних санкција, и о Предлогу одлуке о избору председника судова, и Предлогу одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију.

Предлоге аката образложила је представница предлагача, министарка правде Нела Кубуровић и члан Високог савета судства Александар Пантић.

До краја дана, Народна скупштина водила је заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1, 2, 3, 4, 5, 14 и 15.

Другог дана рада, 15. маја, Народна скупштина наставила је и завршила заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1, 2, 3, 4, 5, 14 и 15.

У наставку седнице, Народна скупштина започела је заједнички јединствени претрес о тачкама од 6. до 13. дневног реда седнице, односно о Предлогу закона о потврђивању Уговора о зајму за кредит за повлашћеног купца за Пројекат модернизације и реконструкције мађарско-српске железничке везе на територији Републике Србије, за деоницу Нови Сад-Суботица-државна граница (Келебија), између Владе Републике Србије коју представља Министарство финансија, као зајмопримца и кинеске Еxport-Import банке, као зајмодавца, Предлогу закона о потврђивању Уговора о зајму за кредит за повлашћеног купца за Пројекат изградње аутопута Е-763, деоница Прељина-Пожега, између Владе Републике Србије, коју представља Министарство финансија, као зајмопримца и кинеске Еxport-Import банкe, као зајмодавца, Предлогу закона о потврђивању Финансијског уговора Партнерство за локални развој између Републике Србије и Европске инвестиционе банке, Предлогу закона о потврђивању Финансијског уговора - Оквир за јачање отпорности локалне инфраструктуре, између Републике Србије и Европске инвестиционе банке, Предлогу закона о потврђивању Споразума о зајму (Пројекат модернизације пореске администрације) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, Предлогу закона о потврђивању Споразума о зајму (Пројекат унапређења трговине и саобраћаја Западног Балкана уз примену вишефазног програмског приступа) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, Предлогу закона о потврђивању Споразума о зајму (Пројекат унапређења услуга електронске управе) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој и о Предлогу закона о потврђивању Оквирног споразума о зајму LD 1981 (2018) између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије за финансирање јавног сектора - унапређење инфраструктуре у области здравствене заштите у Србији.

Предлоге аката образложили су овлашћен представници предлагача министар за рад запошљавање борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и државни секретар Министарства финансија Јелена Танасковић.

До краја дана, Народна скупштина водила је заједнички јединствени претрес о тачкама 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 и 13. дневног реда седнице.

Трећег дана рада, 16. маја, пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Александар Шешељ, Мирјана Драгаш, Милија Милетић и Миодраг Линта затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У току дана, Народна скупштина је наставила и завршила заједнички јединствени претрес о тачкама 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 и 13. дневног реда седнице.

Четвртог дана рада, 17. маја, Народна скупштина започела је претрес о појединостима о 1. тачки дневног реда – Предлогу закона о изменама и допунама Кривичног законика.

У току дана, Народна скупштина закључила је претрес о појединостима о тачки 1. и 2. дневног реда седнице и започела претрес о појединостима о Предлогу закона о спречавању корупције.

До краја дана, народни посланици водили су претрес о појединостима о тачки 3. дневног реда седнице.

Народна скупштина наставља са радом у понедељак, 20. маја, са почетком у 10 часова.

Видео (13)

Уторак, 14. мај 2019. | Пета седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 14.05.2019.(I)

Уторак, 14. мај 2019. | Пета седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 14.05.2019.(II)

Уторак, 14. мај 2019. | Пета седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 14.05.2019.(III)

Уторак, 14. мај 2019. | Пета седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 14.05.2019.(IV)

Среда, 15. мај 2019. | наставак Пете седнице Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 15.05.2019. (I)

Прикажи још Преостало видео снимака: 8


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2