Понедељак, 21. децембар 2020.

Пета седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу

Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу одржао је 21. децембра седницу, на којој је утврдио више предлога одлука и упутио их Народној скупштини на разматрање и одлучивање.


Седници су присуствовали члан Високог савета судства Иван Јовичић и чланица Државног већа тужилаца Татјана Лагумџија.

Чланови Одбора размотрили су Предлог одлуке о избору изборних чланова Високог савета судства из реда судија, који је поднео Високи савет судства. Констатовали су да је Предлог одлуке поднео овлашћени предлагач, и предложили Народној скупштини да прихвати наведени Предлог одлуке.

Чланови Одбора размотрили су и Предлог одлуке о избору председника судова, који је поднео Високи савет судства. Констатовали су да је Предлог одлуке поднео овлашћени предлагач и предложили Народној скупштини да прихвати наведени Предлог одлуке.

На седници је размотрен и Предлог одлуке о избору председника судова, који је поднео Високи савет судства. Чланови Одбора констатовали су да је Предлог одлуке поднео овлашћени предлагач и предложили Народној скупштини да прихвати наведени Предлог одлуке.

Чланови Одбора су на овој седници утврдили Предлог одлуке о избору изборних чланова Државног већа тужилаца из реда јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца са сталном функцијом и из реда професора правних факултета, и упутили га Народној скупштини, са захтевом да о томе одлучује по хитном поступку.

Одбор је утврдио и Предлог одлуке о престанку функције председника Апелационог суда у Крагујевцу и председника Привредног суда у Београду, и упутио га Народној скупштини, са захтевом да о томе одлучује по хитном поступку.

На седници је утврђен и Предлог одлуке о престанку функције јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Новом Пазару, Основном јавном тужилаштву у Лебану и Основном јавном тужилаштву у Бечеју и упућен Народној скупштини, са захтевом да о томе одлучује по хитном поступку.

Седници је председавао председник Одбора Владимир Ђукановић, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора: Сања Лакић, Даниел Ђивановић, Дејан Кесар, Тома Фила, Велибор Милојичић, др Александар Мартиновић, Небојша Павловић, Милица Дачић, Јелена Жарић Ковачевић, Хаџи Милорад Стошић, Братислав Југовић и Милица Николић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Понедељак, 21. децембар 2020. | Пета седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу 21.12.2020.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
недеља, 28. фебруар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја