4. април 2019. Потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић на отварању свечане академије поводом обележавања Дана студената

4. април 2019. Потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић на отварању свечане академије поводом обележавања Дана студената

Четвртак, 4. април 2019.

Отворена свечана академија поводом обележавања Дана студената

Свечана академија поводом обележавања Дана студената, у организацији Студентске конференције академијa струковних студија и високих школа Србије, и ове године обележена је у Народној скупштини.


Потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић поручио је студентима да је циљ Парламента и Владе да обезбеде законске оквире и привредни амбијент, који ће зауставити „одлив мозгова“ и младе и квалификоване људе задржати у Србији.

„Млади људи треба да носе будућност ове земље, а посебну важност треба дати управо струковним студијама и њиховим студентима, јер ће они бити носиоци привредног развоја наше земље“, рекао је Маринковић. Он је такође истакао да се држава труди да створи што бољи амбијент за све оне који имају идеју и иницијативу да започну свој бизнис. Маринковић је поручио студентима и професорима да је Дом Народне скупштине отворен за сваку сарадњу која ће унапредити квалитет образовања и положај студената.

Присутнима се обратио и Виктор Недовић државни секретар Министарство просвете, науке и технолошког развоја, који је најавио да ће Влада у оквиру великог реформског замаха, наставити да ради на подизању квалитета студија и стандарда студената, како кроз кредитирање, тако и кроз унапређење квалитета студентског смештаја. Државни секретар говорио је и о Нацрту закона о студентском организовању и Нацрту закон о дуалном моделу студија у високом образовању.

На скупу су говорили и председник Студентске конференције академија струковних студија и виших школа Милутин Марковић и председник Конференције академија струковних студија и виших школа Бранко Савић.


Видео (1)

Четвртак, 4. април 2019. | обраћање потпредседника Народне скупштине проф. др Владимира Маринковића на свечаној академији поводом обележавања Дана студената 04.04.2019.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4