29. август 2014. Осмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2014. години

29. август 2014. Осмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2014. години

Петак, 29. август 2014.

Осмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2014. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је на захтев Владе Републике Србије Осмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2014. години, за петак 29. aвгуст 2014. године, са почетком у 10 часова.


У захтеву за одржавање Осмог ванредног заседања утврђен је дневни ред са четири тачке:

1. Предлог закона о оверавању потписа, рукописа и преписа, који је поднела Влада,

2. Предлог закона о промету непокретности, који је поднела Влада,

3. Предлог закона о допунама Закона о судским таксама, који је поднела Влада, и

4. Предлог закона о измени Закона о здравственој заштити, који је поднела Влада.

Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика проф. др Владимира Маринковића да се обави заједнички начелни претрес о Предлогу закона о оверавању потписа, рукописа и преписа, Предлогу закона о промету непокретности и Предлогу закона о допунама Закона о судским таксама.

Народна скупштина започела је заједнички начелни претрес о предлозима закона из тачака 1, 2. и 3. дневног реда, које је, у име предлагача, образложио министар правде Никола Селаковић.

До краја дана, Народна скупштина је водила и закључила заједнички начелни претрес о предлозима закона из тачака 1, 2. и 3. дневног реда заседања.

Другог дана рада, 30. августа, Народна скупштина започела је начелни претрес о четвртој тачки дневног реда, односно о Предлогу закона о измени Закона о здравственој заштити који је, у име предлагача, образложио министар здравља др Златибор Лончар.

До краја дана, Народна скупштина водила је и закључила начелни претрес о Предлогу закона о измени Закона о здравственој заштити.

Трећег дана рада, 31. августа, Народна скупштина обавила је претрес у појединостима о Предлогу закона о оверавању потписа, рукописа и преписа, Предлогу закона о промету непокретности и Предлогу закона о допунама Закона о судским таксама.

Пошто је Народна скупштина обавила претрес у начелу и појединостима о прве три тачке дневног реда, председавајући седници, потпредседник Народне скупштине мр Игор Бечић подсетио је на одредбу члана 87. став 5. Пословника Народне скупштине, према којој председник Народне скупштине може да одреди да Дан за гласање о предлогу закона буде одмах по завршетку претреса тог предлога закона.

Сагласно тој одредби, потпредседник Народне скупштине мр Игор Бечић одредио је недељу, 31. август 2014. године, у 13.00 часова, као Дан за гласање о тачкама 1, 2. и 3. дневног реда, односно о Предлогу закона о оверавању потписа, рукописа и преписа, Предлогу закона о промету непокретности и Предлогу закона о допунама Закона о судским таксама.

Дан за гласање

У дану за гласање, 31. августа, Народна скупштина је већином гласова народних посланика усвојила Предлог закона о оверавању потписа, рукописа и преписа, Предлог закона о промету непокретности и Предлог закона о допунама Закона о судским таксама.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о оверавању потписа, рукописа и преписа

2. Предлог закона о промету непокретности

3. Предлог закона о допунама Закона о судским таксама

У поподневном делу рада, Народна скупштина обавила је претрес у појединостима о Предлогу закона о измени Закона о здравственој заштити.

Пошто је Народна скупштина завршила са расправом у начелу и појединостима о Предлогу закона о измени Закона о здравственој заштити, председница Народне скупштине Маја Гојковић одредила је недељу, 31. август 2014. године, са почетком у 19.05 часова, као Дан за гласање о 4. тачки дневног реда Осмог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години.

Дан за гласање

У дану за гласање, 31. августа, Народна скупштина је већином гласова народних посланика усвојила Предлог закона о измени Закона о здравственој заштити.

Народна скупштина је у Дану за гласање одлучивала о повредама Пословника, на које су указивали народни посланици током заседања, и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:

4. Предлог закона о изменама Закона о здравственој заштити

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о тачкама дневног реда, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Осмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2014. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6