Петак, 26. април 2013.

Осма седница Одбора зa Косово и Метохију

На седници одржаној 26.априла, Одбор за Косово и Метохију разматрао је Извештај о досадашњем процесу политичког и техничког дијалога са Привременим институцијама самоуправе у Приштини уз посредовање Европске уније, укључујући процес имплементације постигнутих договора.


Члановима Одбора обратио се заменик директора Владине Канцеларије за Косово и Метохију Крстимир Пантић који је изнео став Канцеларије да Први споразум о принципима који регулишу нормализацију односа не уважава Резолуцију Народне скупштине Републике Србије. Пантић је додао и да је директор Канцеларије Александар Вулин, из поменутог разлога, поднео оставку, коју Влада још увек није констатовала.
Представљајући члановима Одбора Извештај, директор Канцеларије за стручне и оперативне послове у преговарачком процесу Дејан Павићевић оценио је да Први споразум о принципима који регулишу нормализацију односа представља велики помак који ће омогућити нормално функционисање српског народа на северу Косова и Метохије и јужно од Ибра.
Чланови Одбора расправљали су о елементима Извештаја садржаним у оквиру 15 тачака Првог споразума и утицају који би њихова имплементација имала на живот српског народа на Косову и Метохији.
Након расправе, Одбор је већином гласова одлучио да предложи Народној скупштини да прихвати Извештај о досадашњем процесу политичког и техничког дијалога са Привременим институцијама самоуправе у Приштини уз посредовање Европске уније, укључујући процес имплементације постигнутих договора.
Одлучено је и да известилац Одбора на седници Народне скупштине буде председник Одбора Милован Дрецун.

Одбору је председавао Милован Дрецун, председник Одбора.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2