4. октобар 2012. Председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић

4. октобар 2012. Председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић

Понедељак, 8. октобар 2012.

Одржан семинар за нове народне посланике

У организацији Националног Демократског Института (НДИ), у периоду од 4. до 6. октобра 2012. године у Аранђеловцу је одржан семинар за нове народне посланике.


Семинар су отворили председник Народне скупштине, мр Небојша Стефановић, директор Националног Демократског института (НДИ) за Србију, Том Кели и народни посланик у парламенту Велике Британије и лидер Социјалдемократске и радничке партије Алистер Мекдонел.
Током Семинара новим народним посланицима пружена је могућност да се ближе упознају са њиховим делокругом рада и одговорности коју носе, функцијама које на основу прописа врше, као и улози Народне скупштине у процесу европских интеграција. Представљена им је улога и организациона структура Службе Народне скупштине. Такође, нови народни посланици имали су прилику да чују информације које се односе на: пројекте Народне скупштине, улогу одбора у вршењу законодавне и контролне функције Народне скупштине, поступак за доношење закона у Републици Србији, институт Јавног слушања, услуге које пружа Библиотека Народне скупштине, парламентарну дипломатију, методе успостављања посланичких канцеларија, начин комуницирања са бирачима кроз употребу друштвених мрежа, однос с медијима, усклађивање јавних и приватних обавеза као и улогу Народне скупштине у остваривању права особа са инвалидитетом.
Учешће у раду семинара узели су и потпредседница Народне скупштине, Гордана Чомић, Генерални секретар Народне скупштине, Јана Љубичић, председница Одбора за европске интеграције, Милица Делевић, председник посланичке групе Српске Напредне странке, Верољуб Арсић, народни посланик Константин Самофалов, запослени у Служби Народне скупштине, проф. др. Зоран Стојиљковић, Јелена Манић Петрониколос, председница Центра за самостални живот ОСИ Србије, Гордана Рајков, представници Мисије ОЕБС у Србији, Наташа Шакота и Новак Пешић, међународни практичар и предавач за односе с јавношћу Драгана Ђермановић и новинар-уредник Сузана Трнинић.
Покровитељ и организатор семинара је Национални Демократски Институт (НДИ).Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
недеља, 5. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја