26. јануар 2016. Састанак председнице Посланичке групе пријатељства са Тунисом са амбасадорoм Туниса у Србији

26. јануар 2016. Састанак председнице Посланичке групе пријатељства са Тунисом са амбасадорoм Туниса у Србији

Уторак, 26. јануар 2016.

Одржан састанак председнице Посланичке групе пријатељства са Тунисом са амбасадорoм Туниса у Србији

Председница Посланичке групе пријатељства Народне скупштине Републике Србије са Тунисом, Биљана Хасановић Кораћ састала се данас, у Дому Народне скупштине са амбасадором Туниса у Србији, Његовом екселенцијом Мохамедом Боугамром.


Председница ПГП са Тунисом Биљана Хасановић Кораћ пожелела је добродошлицу амбасадору Туниса Њ.Е. Мохамеду Боугамру, уз обећање да ће иницирати више састанака у народном периоду и да је за пријатељство две земље најбитније да се гаји и развија.

Амбасадор Туниса Њ.Е. Мохамед Боугамро, захвалио се председници ПГП са Тунисом на издвојеном времену и упутио позив целој посланичкој групи у резиденцију Туниса. Том приликом, Боугамро је замолио председницу ПГП са Тунисом да утиче на Министарство спољних послова да опозове препоруку грађанима Србије да не путују у Тунис због терористичких напада који су се догодили средином прошле године, нагласивши да се ситуација у Тунису, поготово у туристичким местима, знатно побољшала након прошлогодишњих напада. „Тунис је прошао кроз тежак период транзиције који је доста утицао на економски и социјални живот становника наше земље, и за Тунис би било веома значајно да се туристи из Србије врате и оснаже наш туризам“, поручио је тунижански амбасадор.

Биљана Хасановић Кораћ, обећала је да ће одржати састанак са свим члановима ПГП са Тунисом, коју чине посланици из различитих посланичких странака и да ће се потрудити да разговара са представницима Министарства спољних послова, али је нагласила и да Србија води кампању за развој домаћег туризма.

Амбасадор Туниса захвалио се председници ПГП на обећаној расположивости и ангажованости и додао да ће Тунис на предстојећем сајму туризма имати два штанда, као и да ће због поменутог догађаја Србију посетити министарка туризма Туниса.

Саговорници су се сложили да се заједничким снагама треба борити против тероризма, и напада који се дешавају широм планете, али и да не треба да утичу на свакодневан живот људи.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
четвртак, 1. октобар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја