17. септембар 2013. Учесници округлог стола

17. септембар 2013. Учесници округлог стола

Уторак, 17. септембар 2013.

Одржан округли сто – Изградња капацитета и јачање Стручне службе Парламента

Округли сто на тему Изградња капацитета и јачање стручне Службе Парламента одржан је у Народној скупштини, у оквиру Регионалног програма Правна држава ЈИЕ Фондације Конрад Аденауер.


Учеснике округлог стола поздравио је заменик генералног секретара Народне скупштине Радослав Вујовић. Представљајући организацију и функционисање Службе Народне скупштине, истакао је да је ово прилика да се, у циљу побољшања и јачања сопственог капацитета, Служба Народне скупштине упозна са радом Службе Бундестага. Торстен Гајслер, директор Регионалног програма Правна држава ЈИЕ Фондације Конрад Аденауер упознао је присутне са начином, организацијом и радом Управе (службе) немачког Бундестага, што је касније детаљније објаснио и Томас Хадамек из Министарског већа немачког Бундестага и руководилац Одељења за парламентарно право у Бундестагу, износећи примере из њихове праксе. Такође, говорио је о значају, средствима спровођења и визуализацији контролне функције Парламента. У дискусији су начелници, секретари и други запослени у Служби Народне скупштине имали прилику да на постављена питања добију одговоре и појашњења, а размена информација и искустава допринела је свеобухватном сагледавању функционисања служби два парламента и могућности за даље јачање капацитета Службе Народне скупштине.
У раду округлог стола учествовали су заменик генералног секретара Народне скупштине Радослав Вујовић, помоћник генералног секретара - руководилац Сектора за законодавство Мирјана Радаковић, директор Регионалног програма Правна држава ЈИЕ Фондације Конрад Аденауер Торстен Гајслер (Thorsten Geissler), представник Министарског већа немачког Бундестага и руководилац Одељења за парламентарно право у немачком Бундестагу Томас Хадамек (Thomas Hadamek), као и начелници одељења, секретари одбора и други запослени у Сектору за законодавство и Сектору за међународне односе Народне скупштине.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5