Четвртак, 10. новембар 2016.

Нећу дозволити да ма ко скандализује рад Одбора и Народне скупштине, поручила Мариника Тепић

Седница Одбора за европске интеграције Народне скупштине, на којој је шеф делегације Европске уније у Београду, амбасадор Мајкл Давенпорт, позван да представи Извештај Европске комисије о напретку Републике Србије за 2016. годину, прекинута је данас и одложена до даљњег, док се не стекну услови за нормалан рад, обавестила је чланове Одбора председница Одбора Мариника Тепић након вишесатне деструкције, како је објаснила, народних посланика Српске радикалне странке.


„Могу да разумем политичке разлоге, чак и легитимна средства посланика за опструкцију рада парламента и радних тела, али ово је била не опструкција, него деструкција. Један од помињаних разлога – да није припремљен превод Извештаја на српском језику – могао је бити превазиђен током саме седнице, имајући у виду да је амбасадор Давенпорт изразио спремност да Извештај представи на српском језику. Међутим, намера и такође доминантно помињани циљ посланика СРС да амбасадору Давенпорту, како су навели, неће дозволити да се уопште и икада обрати у Народној скупштини, јесте заправо прави разлог деструкције и, по мом дубоком уверењу, са истом намером посланика СРС и када будемо наставили седницу. Стога ћу од председнице Народне скупштине, госпође Маје Гојковић тражити заштиту и Одбора, као и амбасадора Давенпорта, којем су упућивана упозорења да што пре напусти здање Народне скупштине. То је скандал који се не сме никада више допустити, ко год био наш гост, а амбасадор Давенпорт је на мој позив дошао у својству госта да нам представи Извештај“, наводи Тепић.

„Додатно напомињем да сам у неколико наврата апеловала на посланике СРС да не злоупотребљавају мој начелни и принципијелни став да нећу изрицати опомене и одузимати реч посланицама, јер сам и сама опозициона посланица и не сматрам да је изрицање опомена начин на који треба да комуницирамо, а нарочито не на Одбору за европске интеграције.

Као председница Одбора за европске интеграције нећу дозволити да ма ко од народних посланика скандализује рад Одбора и институцију Народне скупштине и вређа њено достојанство“, закључила је Тепић.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
петак, 18. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја