9. фебруар 2015. Учесници састанка Генералног одбора за правосуђе, унутрашње послове и безбедност ПС ПСЈИЕ

9. фебруар 2015. Учесници састанка Генералног одбора за правосуђе, унутрашње послове и безбедност ПС ПСЈИЕ

Уторак, 10. фебруар 2015.

Народна посланица Катарина Ракић на састанку Генералног одбора за правосуђе, унутрашње послове и безбедност ПС ПСЈИЕ

Чланица сталне делегације Народне скупштине у Парламентарној скупштини Процеса сарадње у југоисточној Европи Катарина Ракић учествује на састанку Генералног одбора за правосуђе, унутрашње послове и безбедност, који се одржава 9. и 10. фебруара у Истанбулу, Турска.


Састанак на коме учествују представници парламената из девет држава чланица ПСЈИЕ, тематски је подељен у неколико сесија, на којима се расправља о стању у правосуђу и унапређењу регионалне сарадње у борби против прекограничног криминала, као и статусу сиријских избеглица у Турској.

Након што је свака делегација имала прилику да представи стање у области правосуђа и предузете мере у борби против прекограничног криминала, заједнички је закључено да је постојање регионалне димензије сарадње држава учесница у области правосуђа, владавине права и борбе против криминала и корупције суштински елемент и сине qуа нон предуслов изградње демократског друштва и правне државе. Активности у оквиру Генералног одбора за правосуђе, унутрашње послове и безбедносну сарадњу Парламентарне скупштине ПС ЈИЕ би требало да допринесу бољој размени информација и најбољих пракси у области правосуђа, унутрашњих послова и безбедности.

На крају састанка, усвојен је Извештај Генералног одбора на тему „Регионална сарадња: могућности за унапређење сарадње у области правосуђа“ и Резолуција којом се позивају све државе учеснице да појачају напоре и заједнички раде на унапређењу борбе против прекограничног криминала и успостављању владавине права.

На састанку су учествовали представници парламената Румуније, Турске, Црне Горе, БиХ, Македоније, Бугарске, Албаније, Хрватске и Србије, док су представници Приштине учествовали у својству специјалног госта.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
уторак, 31. март
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја