11. фебруар 2016. Учеснице састанка

11. фебруар 2016. Учеснице састанка

Четвртак, 11. фебруар 2016.

Женска парламентарна мрежа са представницима државних институција и цивилног сектора о Предлогу закона о равноправности жена и мушкараца

Представнице Женске парламентарне мреже одржале су састанак са представницима државних институција и цивилног сектора, на ком су дискутовале о Предлогу закон о равноправности жена и мушкараца, који је поднела Влада.


Кроз конструктивну расправу учесници су дефинисали делове Предлога закона који остављају простора за надградњу и унапређење. Основна примедба односи се на сам назив закона и учесници су се сложили да би адекватнији и прецизнији назив био Предлог закона о родној равноправности. Са тим се сложила и повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић, која је истакла да је Предлог закона у основи добар и да је дала позитивно мишљење на његов нацрт, као и да је велики број примедби и сугестија који је уложила уважен.

Представници цивилног сектора захвалили су Женској парламентарној мрежи што им је, како су навели, још једном изашла у сусрет и хтела да чује њихово мишљење о Предложеном закону. Сложили су се у оцени да држава има прилику и обавезу да доношењем закона, који за циљ има отклањање сваке врсте дискриминације пошаље јасну поруку о правим друштвеним вредностима.

Члан Координационог тела за равноправност полова Владе Републике Србије Владимир Божовић, захвалио се присутнима на квалитетној расправи и позвао заинтересоване да своје предлоге и сугестије преточе у амандмане и до 17. фебруара доставе Координационом телу за равноправност полова, а да ће се Влада о њима изјаснити на Одбору за људска и мањинска права и равноправност полова Народне скупштине.

Састанку су присуствовали народни посланици Гордана Чомић, Дубравка Филиповски, Биљана Хасановић Кораћ, Олена Папуга, Велинка Тошић, Елвира Ковач, Мехо Омеровић, Стефана Миладиновић и Љиљана Несторовић.

Састанку су присуствовали представници Владе Републике Србије, покрајинске и локалне самоуправе, Групе за иницијативе Форума Фондације Фридрих Еберт, Завода за равноправност полова АП Војводина, покрајинског омбудсмана за родну равноправност, UN WОМЕN, Центара модерних вештина, Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва и Аутономног женског центара.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
петак, 7. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја