Петак, 8. јун 2007.

Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2007. години

Председник Народне скупштине Републике Србије сазвао је, на Захтев 122 народна посланика, Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2007. години за петак, 8. јун, са почетком у 12 часова.Председник Народне скупштине Републике Србије сазвао је, на Захтев 122 народна посланика, Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2007. години за петак, 8. јун, са почетком у 12 часова.

У Захтеву за одржавање заседања утврђен је следећи дневни ред:

1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о Заштитнику грађана, који
су поднела 122 народна посланика,

2. Предлог закона о допунама Закона о слободном приступу информацијама од
јавног значаја, који су поднела 122 народна посланика,

3. Предлог закона о изменама Закона о Државној ревизорској институцији, који
су поднела 122 народна посланика,

4. Предлози одлука о изменама Одлуке о избору чланова одбора Народне
скупштине Републике Србије, које су поднели посланичке групе Либерално
демократска странка, Демократска странка, Демократска странка Србије-
Нова Србија-др Војислав Коштуница, Г 17 Плус и Српска радикална странка,

5. Предлог одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне
скупштине Републике Србије у међународним парламентарним
институцијама.

Народна скупштина је на почетку рада констатовала да је народним посланицима Владети Јанковићу и Вуку Антонијевићу, изабраним са Изборне листе Демократска странка Србије-Нова Србија-др Војислав Коштуница и Ненаду Јанковићу и Миодрагу Ђидићу, изабраним са Изборне листе Демократска странка престао мандат, пре истека времена на које су изабрани, даном подношења оставке.

Пошто је примила извештаје Републичке изборне комисије и Административног одбора, Народна скупштина је констатовала потврђивање мандата народним посланицима Николи Лазићу и Марку Јакшићу , изабраним са Изборне листе Демократска странка Србије-Нова Србија-др Војислав Коштуница и народним посланицима Милану Станимировићу и Славољубу Стајковићу, изабраним са Изборне листе Демократска странка.

Првог дана рада Народна скупштина је водила заједнички начелни претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о Заштитнику грађана, Предлогу закона о допунама Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја и Предлогу закона о изменама Закона о Државној ревизорској институцији.

Другог дана (12. јун), у преподневном делу рада, Народна скупштина је обавила јединствени претрес о предлозима одлука о изменама Одлуке о избору чланова одбора Народне скупштине Републике Србије.

У поподневном раду Народна скупштина је закључила јединствени претрес о Предлогу одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама и претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о Заштитнику грађана.

Народна скупштина је трећег дана рада (13. јун) обавила претрес у појединостима о Предлогу закона о допунама Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја и о Предлогу закона о изменама Закона о Државној ревизорској институцији.


У наставку рада, у Дану за гласање Народна скупштина је усвојила у целини Предлог закона о изменама и допунама Закона о заштитнику грађана, Предлог закона о допунама Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја и Предлог закона о изменама Закона о Државној ревизорској институцији.


Народна скупштина је усвојила и Предлоге одлука о изменама Одлуке о избору чланова одбора Народне скупштине Републике Србије и Предлог одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама.


Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда и одлучивање о њима, председник Народне скупштине Оливер Дулић закључио је Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2007. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
уторак, 11. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја