19. јануар 2015. Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

19. јануар 2015. Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

Понедељак, 19. јануар 2015.

Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је, на захтев Владе Републике Србије, Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години, за понедељак, 19. јануар 2015. године, са почетком у 16 часова.


У захтеву за одржавање Другог ванредног заседања утврђен је следећи дневни ред:

1. Предлог Закона о изменама и допунама Закона о јавном бележништву, који је поднела Влада;
2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о промету непокретности, који је поднела Влада;
3. Предлог закона о измени и допуни Закона о ванпарничном поступку, који је поднела Влада;
4. Предлог закона о изменама и допунама Породичног закона, који је поднела Влада;
5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о наслеђивању, који је поднела Влада;
6. Предлог закона о допунама Закона о организацији и надлежности државних органа у поступку за ратне злочине, који је поднела Влада.

Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика Александра Југовића да се обави заједнички начелни претрес о свим тачкама дневног реда заседања.

Председавајућа седници, председница Народне скупштине Маја Гојковић, поздравила је у име Народне скупштине Републике Србије председнике адвокатских комора у Србији, који су пратили седницу са Галерије Велике сале.

Народна скупштина започела је заједнички начелни претрес о тачкама 1. до 6. дневног реда заседања, односно о Предлогу Закона о изменама и допунама Закона о јавном бележништву, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о промету непокретности, Предлогу закона о измени и допуни Закона о ванпарничном поступку, Предлогу закона о изменама и допунама породичног Закона, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о наслеђивању и Предлогу закона о допунама Закона о организацији и надлежности државних органа у поступку за ратне злочине.

Предлоге закона је пред народним посланицима образложио представник предлагача, министар правде Никола Селаковић.

До краја дана, Народна скупштина закључила је заједнички начелни претрес о тачкама 1. до 6. дневног реда заседања.

Другог дана рада, 21. јануара, Народна скупштина водила је претрес у појединостима о тачкама 1. до 6. дневног реда заседања.

На почетку рада, председница Народне скупштине Маја Гојковић поздравила је чланове Управног одбора Адвокатске коморе Београд, који су пратили део заседања.

Заседању је, у име предлагача, присуствовао министар правде Никола Селаковић.

До краја дана, Народна скупштина закључила је претрес у појединостима о тачкама 1. до 6. дневног реда заседања.

Пошто је Народна скупштина обавила претрес у начелу и појединостима о свим тачкама дневног реда, председница Народне скупштине Маја Гојковић одредила је среду, 21. јануар 2015. године, са почетком у 14.00 као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Другог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 21. јануара, Народна скупштина је већином гласова народних посланика усвојила Предлог Закона о изменама и допунама Закона о јавном бележништву, Предлог закона о изменама и допунама Закона о промету непокретности и Предлог закона о измени и допуни Закона о ванпарничном поступку.

Већином гласова народних посланика усвојен је и Предлог закона о изменама и допунама Породичног закона, Предлог закона о изменама и допунама Закона о наслеђивању, као и Предлог закона о допунама Закона о организацији и надлежности државних органа у поступку за ратне злочине.

У Дану за гласање, Народна скупштина је одлучивала о повредама Пословника на које су указивали народни посланици током седнице и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:


1. Предлог Закона о изменама и допунама Закона о јавном бележништву, у целини


2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о промету непокретности, у целини


3. Предлог закона о измени и допуни Закона о ванпарничном поступку, у целини


4. Предлог закона о изменама и допунама Породичног закона, у целини


5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о наслеђивању, у целини


6. Предлог закона о допунама Закона о организацији и надлежности државних органа у поступку за ратне злочине, у целини


Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години.

Видео (1)

Понедељак, 19. јануар 2015. | Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години 19.01.2015.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1