Понедељак, 30. новембар 2020.

Друга седница Одбора за заштиту животне средине

На седници, одржане 30. новембра 2020. године, чланови Одбора размотрили су Информацију о раду Министарства за заштиту животне средине за период август-октобар 2020. године.


Члановима Одбора Информацију о раду образложила је министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, као и помоћник министра Филип Абрамовић истичући да је у овом периоду усвојено неколико правилника, и то Правилник о вредности дневне, вишедневне и годишње дозволе за рекреативни риболов за 2020. годину, Правилник о листи активности који могу да буду узрок загађења и деградације земљишта, поступку, садржини података, роковима и другим захтевима за мониторинг земљишта, а донет је и Правилник о службеној одећи, односно униформи чувара у националним парковима и заштићеним подручјима.

Помоћник министра додао је и то да се у овом периоду радило на неколико нацрта закона, одредаба и правилника и предочио је активности Сектора за стратешко планирање и пројекте, Сектора за управљање животном средином, Сектора за међународну сарадњу и европске интеграције, Сектора за заштиту природе и климатске промене, Сектора за управљање отпадом и отпадним водама, Сектора за финансијско управљање и контролу и Сектора за надзор и предострожност у животној средини.

На седници Одбора било је речи и о раду Агенције за заштиту животне средине. Речено је да су настављене активности на изради и усвајању Извештаја о стању животне средине за 2019. годину, и да је након прибављања и ревизије Извештаја, заустављена даља процедура усвајања према инструкцијама Секретаријата за законодавство до формирања нове Владе Републике Србије.

Након дискусије, која је уследила после образложења, чланови Одбора усвојили су Информацију о раду Министарства за заштиту животне средине за период август-октобар 2020. године.

Седници је председавао председник Одбора др Љубинко Ракоњац, а присуствовали су и чланови и заменици чланова Одбора: Акош Ујхељи, Самира Ћосовић, Марко Парезановић, Томислав Јанковић, Весна Кришанов, Гојко Палалић, Невенка Костадинова, Марија Тодоровић, Јелена Обрадовић, Владимир Граховац, Марина Рагуш, Драгана Радиновић, Александар Југовић и Жарко Богатиновић, као и представници Зелене столице.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Понедељак, 30. новембар 2020. | Друга седница Одбора за заштиту животне средине 30.11.2020.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
недеља, 28. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја