2. октобар 2019. Друга седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години

2. октобар 2019. Друга седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години

Среда, 2. октобар 2019.

Друга седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Другу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години за среду, 2. октобар 2019. године, са почетком у 10.00 часова.


Народна скупштина утврдила је следећи дневни ред:

  1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџету Републике Србије за 2019. годину, који је поднела Влада;
  2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему, који је поднела Влада;
  3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на додату вредност, који је поднела Влада;
  4. Предлог закона о контроли државне помоћи, који је поднела Влада;
  5. Предлог закона о рачуноводству, који је поднела Влада;
  6. Предлог закона о ревизији, који је поднела Влада;
  7. Предлог закона о изменама и допунама Закона о осигурању депозита, који је поднела Влада;
  8. Предлог закона о отвореним инвестиционим фондовима са јавном понудом, који је поднела Влада и
  9. Предлог закона о алтернативним инвестиционим фондовима, који је поднела Влада.
Народна скупштина прихватила је предлог народне посланице Маје Гојковић да се обави заједнички начелни претрес о тачкама 1, 2. и 3. дневног реда седнице, заједнички начелни претрес о тачкама 4, 5. и 6. дневног реда седнице и заједнички начелни претрес о тачкама 7, 8. и 9. дневног реда седнице.

У наставку седнице, Народна скупштина започела је заједнички начелни претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о буџету Републике Србије за 2019. годину, Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о порезу на додату вредност.

Предлоге аката образложио је представник предлагача, министар финансија Синиша Мали.

До краја дана, народни посланици водили су и закључили заједнички начелни претрес о тачкама 1. до 3. дневног реда седнице.

Другог дана рада, 3. октобра, пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Милија Милетић, Владимир Ђурић, др Весна Ивковић, Вјерица Радета и проф. др Марко Атлагић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку рада Народна скупштина започела је заједнички начелни претрес о Предлогу закона о контроли државне помоћи, Предлогу закона о рачуноводству и о Предлогу закона о ревизији.

Предложене законе образложио је представник предлагача министар финансија Синиша Мали.

До краја дана, Народна скупштина је водила и завршила заједнички начелни претрес о тачкама 4, 5. и 6. дневног реда седнице.

Трећег дана рада, 4. октобра Народна скупштина започела је заједнички начелни претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о осигурању депозита, Предлогу закона о отвореним инвестиционим фондовима са јавном понудом и Предлогу закона о алтернативним инвестиционим фондовима, које је поднела Влада.

Предложене законе образлагали су представници предлагача министар финансија Синиша Мали и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.

До краја дана, Народна скупштина је водила и закључила заједнички начелни претрес о тачкама 7, 8. и 9. дневног реда седнице.

Четвртог дана рада, 7. октобра, Народна скупштина обавила је, у преподневном делу седнице, претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о буџету Републике Србије за 2019. годину, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему и о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о порезу на додату вредност.

У наставку рада, Народна скупштина je, на основу Одлуке Републичке изборне комисије и Извештаја Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, констатовала потврђивање мандата народноj посланици Невенки Костадиновој, изабраној са Изборне листе АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ, која је затим положила заклетву.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу у начелу и у појединостима о прве три тачке дневног реда седнице, сагласно члану 87. став 5. Пословника Народне скупштине, председница Народне скупштине Маја Гојковић одредила је понедељак, 7. октобар, са почетком у 15 часова као Дан за гласање о тачкама 1, 2. и 3. дневног реда седнице.

Дан за гласање о тачкама 1, 2. и 3. дневног реда

У Дану за гласање, Народна скупштина је, већином гласова народних посланика, усвојила Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџету Републике Србије за 2019.годину, Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему и Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на додату вредност.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџету Републике Србије за 2019. годину, у целини

2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему, у целини

3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на додату вредност, у целини

Петог дана рада, 8. октобра, пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици, Александар Шешељ, Владимир Ђурић, Ђорђе Вукадиновић, др сци. мед Даница Буквић и др Бобан Бирманчевић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина обавила је претрес у појединостима о тачкама 4, 5, 6. и 7. дневног реда седнице, односно о Предлогу закона о контроли државне помоћи, Предлогу закона о рачуноводству, Предлогу закона о ревизији и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о осигурању депозита.

Шестог дана рада, 9. октобра, Народна скупштина започела је и до краја дана завршила претрес у појединостима о Предлогу закона о отвореним инвестиционим фондовима са јавном понудом и Предлогу закона о алтернативним инвестиционим фондовима.

Пошто је Народна скупштина обавила претрес у начелу и појединостима, потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић, одредио је четвртак, 10. октобар 2019. године, са почетком у 11.15 часова, као Дан за гласање о тачкама од 4. до 9. дневног реда Друге седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години.

Дан за гласање о тачкама 4. до 9. дневног реда

У дану за гласање, 10. октобра 2019. године, Народна скупштина је већином гласова народних посланика усвојила Предлог закона о контроли државне помоћи, који је поднела Влада, Предлог закона о рачуноводству, који је поднела Влада, Предлог закона о ревизији, који је поднела Влада, Предлог закона о изменама и допунама Закона о осигурању депозита, који је поднела Влада, Предлог закона о отвореним инвестиционим фондовима са јавном понудом, који је поднела Влада и Предлог закона о алтернативним инвестиционим фондовима, који је поднела Влада.

У Дану за гласање, Народна скупштина је одлучивала и о повредама Пословника на које су указивали народни посланици током седнице и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:

4. Предлог закона о контроли државне помоћи, у целини

5. Предлог закона о рачуноводству, у целини

6. Предлог закона о ревизији, у целини

7. Предлог закона о изменама и допунама Закона о осигурању депозита, у целини

8. Предлог закона о отвореним инвестиционим фондовима са јавном понудом, у целини

9. Предлог закона о алтернативним инвестиционим фондовима, у целини

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање и одлучивање о свим тачкама дневног реда седнице, потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић закључио је Другу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години.

Видео (24)

Среда, 2. октобар 2019. | Друга седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 02.10.2019.

Среда, 2. октобар 2019. | Друга седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 02.10.2019. (II)

Среда, 2. октобар 2019. | Друга седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 02.10.2019. (III)

Среда, 2. октобар 2019. | Друга седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 02.10.2019. (IV)

Среда, 2. октобар 2019. | Друга седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 02.10.2019. (V)

Прикажи још Преостало видео снимака: 19


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
уторак, 22. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја