4. октобар 2013. Друга седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2013. години

4. октобар 2013. Друга седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2013. години

Петак, 4. октобар 2013.

Друга седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2013. години

Председник Народне скупштине Републике Србије др Небојша Стефановић сазвао је Другу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2013. години, за петак, 4. октобар 2013. године, са почетком у 10 часова.


Народна скупштина утврдила је дневни ред са једном тачком и то :

1. Предлог закона о измени Закона о јавној својини, који је поднела Влада.

Народна скупштина је, на предлог Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, констатовала престанак мандата, пре истека времена на који је изабран, народном посланику Павлу Маркову.

На почетку седнице, председник Народне скупштине позвао је народног посланика Вука Јеремића да положи заклетву, имајући у виду да су престале његове обавезе у области међународних односа које су га спречавале да учествује у раду Народне скупштине и положи заклетву приликом верификације мандата на конститутивној седници Народне скупштине.

Народна скупштина је, на основу Одлуке Републичке изборне комисије и на предлог Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, на седници констатовала потврђивање мандата народном посланику Слободану Перићу, изабраном са Изборне листе ПОКРЕНИМО СРБИЈУ – ТОМИСЛАВ НИКОЛИЋ. Народни посланик је затим положио заклетву.

У преподневном делу рада, Народна скупштина започела је начелну расправу о Предлогу закона о измени Закона о јавној својини, који је народним посланицима у име предлагача образложио министар регионалног развоја и локалне самоуправе Игор Мировић.

До краја рада, Народна скупштина водила је и закључила расправу у начелу о Предлогу закона о измени Закона о јавној својини.

Другог дана рада, 6. октобра, Народна скупштина обавила је претрес у појединостима о Предлогу закона о измени Закона о јавној својини.

Пошто је Народна скупштина закључила претрес о јединој тачки дневног реда, председавајући седници, председник Народне скупштине др Небојша Стефановић одредио је недељу, 6. октобар 2013. године, са почетком у 14.10 часова, као Дан за гласање о јединој тачки дневног реда Друге седнице Другог редовног заседања Народне скупштине у 2013. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 6. октобра, Народна скупштина усвојила је већином гласова народних посланика Предлог закона о измени Закона о јавној својини.

Већином гласова народних посланика, Народна скупштина је одлучила да постоје нарочито оправдани разлози да Закон о измени Закона о јавној својини ступи на снагу у краћем року, односно даном објављивања у „Службеном гласнику Републике Србије”.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о јединој тачки дневног реда, председавајући седници, председник Народне скупштине др Небојша Стефановић закључио је Другу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине у 2013. години.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о измени Закона о јавној својини, у целини
Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
петак, 18. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја