25.септембар 2012. Десето ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2012.години

25.септембар 2012. Десето ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2012.години

Уторак, 25. септембар 2012.

Десето ванредно заседање Народне скупштине у 2012. години

Потпредседник Народне скупштине Весна Ковач сазвала је, на захтев Владе, Десето ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2012. години, за уторак, 25. септембар 2012. године, са почетком у 14 часова.


У захтеву за одржавање заседања одређен је следећи дневни ред:

1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о високом образовању,
2. Предлог закона о потврђивању споразума о међусобном признавању замене возачких дозвола између Владе Републике Србије и Владе Републике Италије,
3. Предлог закона о потврђивању споразума између Републике Србије и Словачке Републике о социјалној сигурности,
4. Предлог закона о потврђивању споразума између Републике Србије и Републике Аустрије о социјалној сигурности и
5. Предлог закона о потврђивању споразума између Републике Србије и Босне и Херцеговине о узајамном заступању у пружању конзуларне заштите и услуга у трећим земљама.

Народна скупштина је већином гласова народних посланика, прихватила предлог народног посланика Ђорђа Милићевића да се обави заједнички јединствени претрес о тачкама 2. до 5. дневног реда заседања.

Пре преласка на рад по дневном реду заседања, председници, односно овлашћени представници посланичких група народни посланици Синиша Ковачевић, Бојан Ђурић и Александар Југовић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

До краја дана, Народна скупштина водила је и закључила начелни претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о високом образовању, који је народним посланицима образложио представник предлагача, министар просвете, науке и технолошког развоја проф. др Жарко Обрадовић.

Другог дана заседања, 26. септембра, Народна скупштина је обавила заједнички јединствени претрес о предлозима закона о потврђивању Споразума о међусобном признавању замене возачких дозвола између Владе Републике Србије и Владе Републике Италије, о потврђивању Споразума између Републике Србије и Словачке Републике о социјалној сигурности, о потврђивању Споразума између Републике Србије и Републике Аустрије о социјалној сигурности и о потврђивању Споразума између Републике Србије и Босне и Херцеговине о узајамном заступању у пружању конзуларне заштите и услуга у трећим земљама.

Трећег дана рада, 27. септембра, Народна скупштина je водила је и закључила расправу у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о високом образовању.
На почетку рада, председници, односно овлашћени представници посланичких група Жика Гојковић, Весна Милекић, Невен Цветићанин, Мирослав Маркићевић, Зоран Остојић, Предраг Марковић,Санда Рашковић Ивић, Мирослав Петронијевић, Маја Гојковић и Миодраг Стојковић затражили су обавештења и објашњења, у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина је, основу Извештаја Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, констатовала престанак мандата, пре истека времена на које је изабран, народном посланику Ненаду Чанку.
Пошто је Народна скупштина обавила расправу у начелу и у појединостима о свим тачкама дневног реда Десетог ванредног заседања, председавајућа седници, потпредседница Народне скупштине Весна Ковач одредила је четвртак, 27. септембар 2012. године, са почетком у 19,10 часова, као Дан за гласање о тачкама дневног реда Десетог ванредног заседања Народне скупштине у 2012. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 27. септембра 2012. године, Народна скупштина је већином гласова народних посланика усвојила Предлог закона о изменама и допунама Закона о високом образовању, Предлог закона о потврђивању Споразума о међусобном признавању замене возачких дозвола између Владе Републике Србије и Владе Републике Италије, Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Словачке Републике о социјалној сигурности, Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Републике Аустрије о социјалној сигурности и Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Босне и Херцеговине о узајамном заступању у пружању конзуларне заштите и услуга у трећим земљама.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање свих тачака дневног реда овог заседања и одлучивање о њима, председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић закључио је Десето ванредно заседања Народне скупштине Републике Србије у 2012. години.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о високом образовању, у целини

2. Предлог закона о потврђивању споразума о међусобном признавању замене возачких дозвола између Владе Републике Србије и Владе Републике Италије

3. Предлог закона о потврђивању споразума између Републике Србије и Словачке Републике о социјалној сигурности

4. Предлог закона о потврђивању споразума између Републике Србије и Републике Аустрије о социјалној сигурности

5. Предлог закона о потврђивању споразума између Републике Србије и Босне и Херцеговине о узајамном заступању у пружању конзуларне заштите и услуга у трећим земљама
Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
недеља, 5. април
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја