Четвртак, 26. септембар 2019.

Делегација Народне скупштине Републике Србије на јесењем заседању ПС Савета Европе у Стразбуру

Делегацију Народне Скупштине Републике Србије која учествује на јесењем заседању Парламентарне скупштине Савета Европе у Стразбуру предводиће в.д. шефа Сталне делегације НС у ПС СЕ Биљана Пантић Пиља, а у саставу делегације ће бити чланови делегације, проф. др Жарко Обрадовић, Елвира Ковач и Александар Шешељ и заменици чланова делегације Дубравка Филиповски и Миљан Дамјановић.


У склопу француског председавања Савету Европе и прославе 70 година постојања Савета Европе, гост Парламентарне скупштине биће председник Републике Француске Емануел Макрон који ће се најпре обратити, а потом и одговарати на питања парламентараца. Скупштини ће се такође обратити и Марија Пејчиновић Бурић, новоизабрана генерална секретарка Савета Европе.

Међу кључним темама којима ће се Парламентарна скупштина бавити током петодневног заседања биће заштита узбуњивача, заједнички стандарди институције омбудсмана и заштите жртава тероризма, као и очување јеврејске културне баштине. Скупштина ће такође расправљати о извештајима о климатским избеглицама и радној миграцији у источној Европи, као и о акушерском и гинеколошком насиљу.

Такође су на дневном реду и извештаји о функционисању демократских институција у Републици Молдавији и дијалогу о пост-мониторингу са Северном Македонијом, као и извештају о доприносу Развојне банке Савета Европе инклузивнијем друштву.

Парламентарна скупштина на овом заседању изабраће судије Европског суда за људска права из Португалије.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
понедељак, 21. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја