Четвртак, 14. април 2016.

Делегација Народне скупштине на 91. Роуз-Рот семинару ПС НАТО

Шеф сталне делегације Народне скупштине при Парламентарној скупштини НАТО Драган Шормаз учествоваће на 91. Роуз-Рот семинару ПС НАТО, који ће Парламент Марока заједнички организовати са Специјалном групом за Медитеран и Пододбором за трансатлантске економске односе Одбора за економију и безбедност ПС НАТО, од 20. до 22. априла 2016. године у Рабату, Краљевина Мароко.


Током овог скупа биће разматрани приоритети унутрашње и спољне политике Краљевине Мароко; заједничка међународна стратегија борбе против безбедносних изазова на Блиском истоку; изазови и стратегије борбе против екстремизма; реформа безбедносног сектора; ситуација у Либији и безбедност у Сахелу, као и суочавање са миграционим токовима и сарадња широм Медитерана.

Планирано је да се учесницима скупа, поред осталих, обрате и председник Представничког дома Парламента Марока Рашид Талби Алами, председник Дома саветника Парламента Марока Хаким Беншамас, министар спољних послова Марока Салахедин Мезуар, министар унутрашњих послова Мохамед Хасад, министар економије и финансија Мохамед Босаид, министар задужен за односе са Парламентом и цивилним друштвом Абделазиз Ел Омари, као и министар задужен за Мароканце који живе ван земље и мигрантска питања Анис Бироу.

Поред представника Народне скупштине Републике Србије на 91. Роуз-Рот семинару ПС НАТО учествоваће и парламентарци из Авганистана, Азербејџана, Бахреина, Белгије, Босне и Херцеговине, Грчке, Данске, Италије, Јерменије, Јордана, Кипра, Летоније, Литваније, Луксембурга, Малија, Молдавије, Мауританије, Немачке, Норвешке, Пољске, Португалије, Румуније, Словеније, Туниса, Турске, Уједињених Арапских Емирата, Велике Британије, Украјине, Француске, Холандије, Хрватске, Црне Горе, Чада, Чешке, Шведске, Швајцарске, као и други учесници.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
понедељак, 21. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја