Петак, 8. новембар 2013.

Делегација Народне скупштине у студијској посети Парламенту Грчке

У оквиру Твининг пројекта „Јачање капацитета Народне скупштине у процесу европских интеграција“ који Народна скупштина реализује са Парламентом Грчке, делегација Народне скупштине је посетила Парламент Грчке у периоду од 4. до 6. новембра 2013. године.


Посета је реализована као једна од подактивности компоненте 3 - Побољшање организационе структуре, интерних процедура и пракси рада, унапређење нивоа професионализма у Народној скупштини.
У делегацији су учествовали Јана Љубичић, генерални секретар Народне скупштине и чланови Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, Катарина Ракић, Бранислав Блажић и Синиша Лазић. У делегацији су учествовали и запослени у Служби Народне скупштине: Светлана Дедић, секретар Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, Александра Шашо, виши саветник у Одељењу за уставно-правни систем и организацију власти и Дара Купусинац Поповић, самостални саветник у Одсеку за буџетско планирање, анализу и извештавање.
Циљ посете је био упознавање са радом грчког парламента, а посебно са организацијом административних и финансијских директората грчког парламента, који су задужени за људске ресурсе и едукацију посланика и запослених, буџетско и финансијско управљање, јавне набавке и коришћење нових технологија у раду грчког парламента.
Делегација Народне скупштине је имала прилику да се упозна са радом парламентарне Канцеларије за буџет, Повереника за Ревизорски суд у парламенту, као и надлежностима Одбора за економска питања грчког парламента. Такође, делегација је имала прилику и да се упозна са радом, обавезама и надлежностима запослених у одељењима за људске ресурсе, јавне набавке, буџет и рачуноводство, као и запослених у специјалној агенцији која подржава рад парламентарног одбора који врши надзор над финансијама народних посланика и политичких странка.
Делегација Народне скупштине је имала састанак са генералним секретаром грчког парламента, који је изразио задовољство имплементацијом Твининг пројекта и међусобном сарадњом два парламента, у уверењу да ће обе стране имати значајну корист од размене искустава и најбољих пракси у раду парламената.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5