Четвртак, 21. октобар 2010.

Деветнаеста седница Одбора за заштиту животне средине

Одбор за заштиту животне средине, одржао је 21. октобра 2010. године Деветнаесту седницу. Седници су председавали председник Одбора Чедомир Јовановић и заменик председника Одбора Светлана Стојаковић –Миловановић, а седници су присуствовали и државни секретар у Министарству животне средине и просторног планирања др Миладин Аврамов, помоћници министра Александар Весић и Радослав Момиров са сарадницима, као и представници Агенције за хемикалије, Агенције за заштиту животне средине, Републичког хидрометеоролошког завода Србије, Привредне коморе Србије и Сталне конференције градова и општина.Одбор за заштиту животне средине, одржао је 21. октобра 2010. године Деветнаесту седницу. Седници су председавали председник Одбора Чедомир Јовановић и заменик председника Одбора Светлана Стојаковић –Миловановић, а седници су присуствовали и државни секретар у Министарству животне средине и просторног планирања др Миладин Аврамов, помоћници министра Александар Весић и Радослав Момиров са сарадницима, као и представници Агенције за хемикалије, Агенције за заштиту животне средине, Републичког хидрометеоролошког завода Србије, Привредне коморе Србије и Сталне конференције градова и општина.

Чланови Одбора разматрали су и већином гласова присутних чланова Одбора усвојили: Предлог закона о изменама и допунама Закона о хемикалијама, Предлог закона о изменама и допунама Закона о биоцидним производима, Предлог закона о изменама и допунама Закона о стратешкој процени утицаја на животну средину, Предлог закона о изменама и допунама Закона о заштити од буке у животној средини, Предлог закона о изменама и допунама Закона о заштити природе, Предлог закона о изменама и допунама Закона о управљању отпадом и Предлог закона о метеоролошкој и хидролошкој делатности, које је поднела Влада Републике Србије, у начелу.

Мишљења су издвојили народни посланици Витомир Плужаревић и Радиша Илић.

У наставку седнице, чланови Одбора разматрали су и представке упућене Одбору за заштиту животне средине.

Чланови Одбора већином гласова су одлучили да именују заменика председника Одбора Светлану Стојаковић –Миловановић за званичног парламентарног представника за Конвенцију Уједињених нација о борби против дезертификације.

Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2