Понедељак, 24. новембар 2014.

Девета седница Одбора за контролу служби безбедности

На седници одржаној 24. новембра, Одбор за контролу служби безбедности размотрио је организовања Регионалне конференције одбора за надзор безбедносно-обавештајних служби.


Чланови Одбора размотрили су осам представки грађана упућених Одбору за контролу служби безбедности, од којих једна није узета у разматрање, јер је нејасно образложена, три су прослеђене Одбору за одбрану и унутрашње послове, три представке, које су у истом садржају слате Одбору и у претходном сазиву, нису обрађиване, јер нису у надлежности Одбора за контролу служби безбедности. Једна представка је прослеђена Министарству унутрашњих послова и Безбедносно информативној агенцији на разматрање, а Одбор ће је размотрити по добијању одговора из МУП-а и БИА.
На седници је усвојен предлог члана Одбора Драгана Шутановца, да се Војно-безбедносној агенцији упути предлог да Одбору достави сва расположива сазнања о наводима који су се појавили у јавности да су припадници ВБА, задужени за контрадивизионе и противприслушне прегледе, у просторији у којој је председник Владе Александар Вучић требало да одржи појединачне састанке са учесницима Трилатералне комисије у Београду, пронашли уређаје за снимање и прислушкивање. Чланови Одбора захтеваће од ВБА и информацију да ли је поводом поменутог догађаја покренут неки поступак.
Седници је председавао Момир Стојановић, председник Одбора.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Понедељак, 24. новембар 2014. | девета седница Одбора за контролу служби безбедности 24.11.2014.