25. јун 2019. Дванаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

25. јун 2019. Дванаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

Уторак, 25. јун 2019.

Дванаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је, на захтев Владе, Дванаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву, за уторак, 25. јун, са почетком у 10.00 часова.


У захтеву за одржавање седнице одређен је следећи дневни ред:

  1. Предлог закона о науци и истраживањима, које је поднела Влада;

  2. Предлог закона о утврђивању јавног интереса и посебним поступцима ради реализације пројекта изградње инфраструктурног коридора аутопута Е-761, деонице Појате-Прељина, које је поднела Влада;

  3. Предлог закона о комуналној милицији, које је поднела Влада и

  4. Предлог закона о измени Закона о накнадама за коришћење јавних добара, које је поднела Влада.
Пре преласка на рад по дневном реду седнице, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Петар Јојић, Маријан Ристичевић, Татјана Мацура, Ђорђе Вукадиновић и проф. др Марко Атлагић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку седнице, народни посланици започели су начелни претрес о Предлогу закона о науци и истраживањима, који је образложио представник предлагача министар образовања, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

До краја дана, Народна скупштина обавила је начелни претрес о првој тачки дневног реда седнице.

Другог дана рада, 26. јуна, Народна скупштина започела је претрес у начелу Предлога закона о утврђивању јавног интереса и посебним поступцима ради реализације пројекта изградње инфраструктурног коридора аутопута Е-761, деонице Појате-Прељина. Предлог закона образложила је овлашћена представница предлагача потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић.

До краја дана, народни посланици обавили су претрес у начелу друге тачке дневног реда седнице.

Трећег дана рада, 27. јуна 2019. године, пре преласка на рад по дневном реду седнице, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Наташа Сп. Јовановић, Милија Милетић, Татјана Мацура, Ђорђе Вукадиновић и др Милан Љубић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку седнице, Народна скупштина започела је начелни претрес о Предлогу закона о комуналној милицији. Предлог закона образложио је представник предлагача, министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

До краја дана, народни посланици су водили начелни претрес о Предлогу закона о комуналној милицији.

Четвртог дана рада, 28. јуна, Народна скупштина наставила је и закључила начелни претрес о Предлогу закона о комуналној милицији.

У наставку рада, Народна скупштина обавила је претрес у начелу о Предлогу закона о измени Закона о накнадама за коришћење јавних добара, који је народним посланицима образложио представник предлагача, министар финансија Синиша Мали.

Петог дана рада, 2. јула, а пре преласка на рад по дневном реду седнице, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Милорад Мирчић, Ђорђе Вукадиновић, Владимир Ђурић, Јосип Броз, Маријан Ристичевић и Александар Марковић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку седнице, Народна скупштина започела је и до краја дана обавила претрес у појединостима о Предлогу закона о науци и истраживањима.

Шестог дана рада, 3. јула, Народна скупштина започела је претрес о појединостима о Предлогу закона о утврђивању јавног интереса и посебним поступцима ради реализације пројекта изградње инфраструктурног коридора аутопута Е-761, деонице Појате-Прељина.

У наставку седнице, Народна скупштина водила је и завршила претрес у појединостима друге тачке дневног реда и започела претрес у појединостима Предлога закона о комуналној милицији.

До краја дана, Народна скупштина водила је претрес у појединостима о трећој тачки дневног реда.

Седмог дана рада, 4. јула, пре преласка на рад по дневном реду седнице, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Александар Стевановић, Вјерица Радета, Ђорђе Комленски, др сци. мед. Даница Буквић и Жика Гојковић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку седнице, Народна скупштина водила је и завршила претрес у појединостима о Предлогу закона о комуналној милицији и о Предлогу закона о измени Закона о накнадама за коришћење јавних добара.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда седнице, председавајући седници, потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић одредио је понедељак, 8. јул, са почетком у 10 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Дванаестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 8. јула, Народна скупштина усвојила је Предлог закона о науци и истраживањима, који је поднела Влада, Предлог закона о утврђивању јавног интереса и посебним поступцима ради реализације пројекта изградње инфраструктурног коридора аутопута Е-761, деонице Појате-Прељина, који је поднела Влада, Предлог закона о комуналној милицији, који је поднела Влада и Предлог закона о измени Закона о накнадама за коришћење јавних добара, који је поднела Влада.

У Дану за гласање, Народна скупштина је одлучивала и о повредама Пословника на које су указивали народни посланици током седнице и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање и одлучивање о свим тачкама дневног реда, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Дванаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву.

Видео (29)

Уторак, 25. јун 2019. | Дванаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 25.06.2019. (I)

Уторак, 25. јун 2019. | Дванаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 25.06.2019. (II)

Уторак, 25. јун 2019. | Дванаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 25.06.2019. (III)

Уторак, 25. јун 2019. | Дванаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 25.06.2019. (IV)

Среда, 26. јун 2019. | наставак Дванаестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 26.06.2019. (I)

Прикажи још Преостало видео снимака: 24


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
недеља, 5. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја