26. децембар 2014. Дванаеста седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години

26. децембар 2014. Дванаеста седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години

Петак, 26. децембар 2014.

Дванаеста седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Дванаесту седницу Другог редовног заседања Народне скупштине у 2014. години, за петак, 26. децембар 2014. године, са почетком у 10 часова.


Народна скупштина утврдила је следећи дневни ред:

1. Предлог закона о енергетици, који је поднела Влада;
2. Предлог закона о изменама Закона о планирању и изградњи, који је поднела група од 122 народна посланика Посланичке групе Српска напредна странка;
3. Предлог закона о изменама Закона о матичним књигама, који је поднела Влада;
4. Предлог закона о измени и допуни Закона о посебним условима за упис права својине на објектима изграђеним без грађевинске дозволе, који је поднела група од 123 народна посланика Посланичке групе Српска напредна странка и
5. Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума између Републике Србије и Европске комисије о правилима за спровођење финансијске помоћи Европске уније Републици Србији у оквиру инструмента за претприступну помоћ (ИПА II), који је поднела Влада.

Народна скупштина је прихватила предлог народне посланице Катарине Ракић да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о свим тачкама дневног реда.

Народна скупштина започела је заједнички начелни и јединствени претрес о Предлогу закона о енергетици, Предлогу закона о изменама Закона о планирању и изградњи, Предлогу закона о изменама Закона о матичним књигама, Предлогу закона о измени и допуни Закона о посебним условима за упис права својине на објектима изграђеним без грађевинске дозволе и Предлогу закона о потврђивању Оквирног споразума између Републике Србије и Европске комисије о правилима за спровођење финансијске помоћи Европске уније Републици Србији у оквиру инструмента за претприступну помоћ (ИПА II).

Седници су присуствовали представници предлагача, који су образложили предлоге закона пред народним посланицима. Потпредседница Владе Републике Србије и министарка државне управе и локалне самоуправе др Кори Удовички образложила је Предлог закона о изменама Закона о матичним књигама, министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић образложила је Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума између Републике Србије и Европске комисије о правилима за спровођење финансијске помоћи Европске уније Републици Србији у оквиру инструмента за претприступну помоћ (ИПА II), министар рударства и енергетике Александар Антић образложио је Предлог закона о енергетици, а народна посланица Катарина Ракић образложила је Предлог закона о изменама Закона о планирању и изградњи и Предлог закона о измени и допуни Закона о посебним условима за упис права својине на објектима изграђеним без грађевинске дозволе.

До краја дана, Народна скупштина водила је и закључила заједнички начелни и јединствени претрес о свим тачкама дневног реда седнице.

Другог дана рада, 28. децембра, Народна скупштина обавила је претрес у појединостима о Предлогу закона о енергетици, Предлогу закона о изменама Закона о планирању и изградњи, Предлогу закона о изменама Закона о матичним књигама и Предлогу закона о измени и допуни Закона о посебним условима за упис права својине на објектима изграђеним без грађевинске дозволе.

Пошто је Народна скупштина обавила претрес о свим тачкама дневног реда седнице, председница Народна скупштине Маја Гојковић одредила је понедељак, 29. децембар 2014. године, са почетком у 10 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Дванаесте седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, Народна скупштина је већином гласова народних посланика усвојила Предлог закона о енергетици, који је поднела Влада, Предлог закона о изменама Закона о планирању и изградњи, који је поднела група од 122 народна посланика Посланичке групе Српска напредна странка, Предлог закона о изменама Закона о матичним књигама, који је поднела Влада, Предлог закона о измени и допуни Закона о посебним условима за упис права својине на објектима изграђеним без грађевинске дозволе, који је поднела група од 123 народна посланика Посланичке групе Српска напредна странка и Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума између Републике Србије и Европске комисије о правилима за спровођење финансијске помоћи Европске уније Републици Србији у оквиру инструмента за претприступну помоћ (ИПА II), који је поднела Влада.
У Дану за гласање, Народна скупштина је одлучивала о повредама Пословника на које су указивали народни посланици током седнице, и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:


1. Предлог закона о енергетици, у целини


2. Предлог закона о изменама Закона о планирању и изградњи, у целини


3. Предлог закона о изменама Закона о матичним књигама, у целини


4. Предлог закона о измени и допуни Закона о посебним условима за упис права својине на објектима изграђеним без грађевинске дозволе, у целини


5. Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума између Републике Србије и Европске комисије о правилима за спровођење финансијске помоћи Европске уније Републици Србији у оквиру инструмента за претприступну помоћ (ИПА II)


Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Дванаесту седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години.
На крају Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години, химну Републике Србије “Боже правде“ извео је Мешовити хор „Хармонија“ из Новог Сада, под руководством диригента Весне Кесић Крсмановић.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1