18. јануар 20121. Председник Народне скупштине Републике Србије примио је амбасадора Републике Пољске у Републици Србији Њ.Е. Рафала Перла

18. јануар 20121. Председник Народне скупштине Републике Србије примио је амбасадора Републике Пољске у Републици Србији Њ.Е. Рафала Перла

Понедељак, 18. јануар 2021.

Дачић: Услови пандемије су нас натерали да схватимо значај међусобне сарадње

Председник Народне скупштине Републике Србије примио је данас амбасадора Републике Пољске у Републици Србији, Њ.Е. Рафала Перла.


С обзиром да је ово први сусрет, амбасадор Пољске честитао је Ивици Дачићу избор за председника Народне скупштине и пожелео му пуно успеха у обављању ове одговорне функције.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић захвалио је на честиткама и рекао да ће се лично ангажовати, како би досадашња добра сарадња са Републиком Пољском наставила да се унапређује на свим нивоима, посебно у области парламентарне дипломатије. Информисао је Њ.Е. Рафала Перла да је у Скупштини недавно формирана Парламентарна група пријатељства са Пољском и изразио жељу да се настави са даљим јачањем сарадње, чему ће несумњиво допринети активности посланичких група пријатељства, али и размена билатералних посета на нивоу председника и чланова парламената, када епидемиолошка ситуација то дозволи.

Амбасадор Пољске је истакао да су односи две земље традиционално пријатељски, али да постоји простор за њихово даље унапређење. Подсетио је да је Пољска настојала да у најтежим тренуцима пандемије пружи помоћ и другим држава, као што је Србија и земље у региону.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић је истакао да су нас услови пандемије натерали да схватимо значај међусобне сарадње. Изразио је задовољство због сарадње коју две земље остварују и у оквиру контаката Вишеградске групе са Западним Балканом.

Саговорници су разговарали и о могућностима ближе сарадње парламентарних делегација у оквиру међународних организација.


Фото галеријаПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4