1. децембар 2020. Обраћање председника Народне скупштине Ивице Дачића на онлајн семинару за нове народне посланике

1. децембар 2020. Обраћање председника Народне скупштине Ивице Дачића на онлајн семинару за нове народне посланике

Уторак, 1. децембар 2020.

Дачић: Одлична прилика за што бољу припрему представника грађана у Народној скупштини

Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић обратио се на онлајн семинару за нове народне посланике где је истакао да је у садашњем сазиву готово 150 народних посланика први пут на тој одговорној дужности и да овај семинар види као одличну прилику за што бољу припрему за обављање посланичких дужности, као и да је уверен да ће нови народни посланици наредне четири недеље искористити да допунe своја знања и вештине и да на што конкретнији начин одговоре својој захтевној улози представника грађана у Народној скупштини.


Дачић се, овом приликом, још једном захвалио свим међународним партнерима Народне скупштине Републике Србије – Развојном програму УН, ОЕБС, Вестминистерској фондацији за демократију, Националном демократском институту и Интернационалном републиканском институту, што су наставили овај садржајан и важан програм и пожелео им успешан рад на овом семинару, а нарочито да стечена искуства што боље примене у заједничком раду у парламенту.

Говор председника Народне скупштине Републике Србије вам преносимо у целости:

„Поштоване колеге посланици,

Уважени представници међународних организација,

Веома ми је драго што сам у прилици да вас поздравим овим заиста важним поводом, на отварању Уводног семинара за посланике у Народној Скупштини Републике Србије. Захваљујући сарадњи Народне скупштине и наших партнера из међународних организација – Развојног програма УН, ОЕБС, Вестминистерске фондације за демократију, Националног демократског института и Интернационалног републиканског института, овај семинар постаје леп обичај, па и мала традиција на почетку сваког парламентарног мандата. У овом облику, програм се спроводи још од 2008. године и нема сумње да је допринео ефикасности нашег рада, као институције, а посебно је био од користи колегама који су по први пут посланици у Народној скупштини.

У садашњем сазиву готово 150 народних посланика су први пут на тој одговорној дужности и ја то видим као нарочити квалитет и потенцијал који може само да допринесе нашем раду. Да бисмо то и остварили, морамо заједно да искористимо све могућности за едукацију и што бољу припрему за обављање посланичких дужности. Овај семинар видим као одличну прилику за то и уверен сам да ћете наредне четири недеље искористити да допуните своја знања и вештине и да на што конкретнији начин одговорите својој захтевној улози представника грађана у Народној скупштини.

У томе ћете имати подршку искусних предавача, професионалаца из појединих области, али што је још важније, моћи ћете да своје идеје за што квалитетнији парламентарни рад размените између себе и тако додатно допринесете што ефикаснијој законодавној и контролној улози Народне скупштине. Уосталом, сви смо овде на заједничком задатку, за који смо добили поверење наших грађана и у том смислу од нас се тражи да максимално одговоримо тој обавези и части која нам је припала.

Још једном, уз велику захвалност свим нашим партнерима што су наставили овај садржајан и важан програм, а то су – ОЕБС, УНДП, Вестминстерска фондација за демократију, Национални демократски институт и Интернационални републикански институт, желим вам успешан рад на овом семинару, а нарочито да стечена искуства што боље примените у нашем заједничком раду у парламенту.

Хвала вам!“


Фото галеријаПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
субота, 23. јануар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја