19. новембар 2018. Председница Народне скупштине Маја Гојковић и  председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић

19. новембар 2018. Председница Народне скупштине Маја Гојковић и председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић

Понедељак, 19. новембар 2018.

Гојковић у Бања Луци, сусрет са Чубриловићем

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић, која присуствује данас у Бања Луци конститутивној седници Народне скупштине Републике Српске и инаугурацији председника и потпредседника Републике Српске, као и полагању свечане заклетве српског члана Председништва Босне и Херцеговине, састала се данас са председником Парламента Недељком Чубриловићем.


Гојковић је честитала Чубриловићу на поновном избору на функцију председника Народне скупштине Републике Српске, као и избор највишег руководства Републике Српске и истакла да овакав облик потврде демократских вредности и институција представља битан допринос стабилности и развоју добрих односа у региону.

Гојковић је указала да присуство високе делегације Србије на конститутивној седници потврђује најчвршћу опредељеност и интерес за сарадњу и свеукупно продубљење односа, засноване на укупној блискости и жељи јачања братских веза на свим плановима.

Гојковић је рекла да ће Србија и Република Српска, полазећи од највишег степена блискости и узајамне упућености, наставити интензивно да развијају политичку, економску и сарадњу на свим другим пољима, на основу Споразума о успостављању специјалних, паралелних односа из 2006. године.

Гојковић је рекла да након недавно успешних избора постоје услови за наставак плодотворне сарадње са Народном скупштином Републике Српске, посебно имајући у виду да је недавно потписан Меморандум о образовању Комисије за сарадњу Народне скупштине Републике Србије и Народне скупштине Републике Српске, који омогућује свеобухватну и динамичну сарадњу, и додатни подстицај, посебно на нивоу радних тела.

Гојковић је захвалила на израженом ставу подршке суверенитету и територијалном интегритету, односно политици Републике Србије по питању Косова и Метохије, заснованом на поштовању међународног права, као и узајамној подршци и разумевању.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
понедељак, 17. фебруар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја