28. децембар 2015. Председница Народне скупштине Маја Гојковић и премијер Републике Турске Ахмет Давутоглу

28. децембар 2015. Председница Народне скупштине Маја Гојковић и премијер Републике Турске Ахмет Давутоглу

Понедељак, 28. децембар 2015.

Гојковић се састала са премијером Турске

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са премијером Републике Турске Ахметом Давутоглуом, који борави у званичној посети Србији.


Гојковић и Давутоглу су нагласили да је привредна сарадња веома важна за развој укупних билатералних односа, као и да ће посета делегације Турске, у којој је и велики број привредника те земље, допринети јачању тих односа.

Давутоглу је рекао да очекује у наредном периоду већи број турских инвестиција у Србију, као и повећање годишњег обима трговинске размене између две земље на милијарду долара.

Премијер Турске је напоменуо да је током данашње посете договорено формирање савета за сарадњу две владе, као и да би први састанак могао да буде одржан већ у наредних неколико месеци, што ће, како је указао, значајно интензивирати односе.

Гојковић је указала да је за цео регион важно отварање нових радних места и веће присуство инвестиција, као и реализација заједничких пројеката на регионалном нивоу.

Гојковић је истакла да је Скупштина Србије кроз ратификује споразума које две владе договоре, спремна да допринесе развоју економске сарадње.

Гојковић и Давутоглу су се сагласили да је улога парламената у развоју и јачању односа две државе веома значајна, чему је, како је рекао Давутоглу, допринела и посета председнице Народне скупштине Турској у априлу ове године.

Давутоглу је напоменуо и да добри односи Србије и Турске позитивно утичу на читав регион.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
петак, 4. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја