9. децембар 2019. Председница Народне скупштине и председник Саветодавног већа Државе Катар потписали Меморандум о разумевању

9. децембар 2019. Председница Народне скупштине и председник Саветодавног већа Државе Катар потписали Меморандум о разумевању

Понедељак, 9. децембар 2019.

Гојковић се састала са председником Парламента Катара, потписан Меморандум о разумевању

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас у Дохи са председником Саветодавног већа Државе Катар Ахмадом Бин Абдулом Бин Заид Ал Махмудом.


Председници два парламента том приликом су потписали Меморандум о разумевању између Народне скупштине Републике Србије и Саветодавног већа Државе Катар, који представља снажан подстрек за даљи развој парламентарне сарадње, као и укупних билатералних односа.

Гојковић је истакла да је потписивање Меморандума о разумевању важан корак који ће подстаћи развој парламентарне сарадње на највишем парламентарном нивоу, као и између радних тела и група пријатељстава, а интензивираће сарадњу и размену информација и консултације о темама од заједничког интереса у оквиру рада регионалних и међународних парламентарних организација.

Гојковић и Ахмад Бин Абдул Бин Заид Ал Махмуд су разговарали о унапређењу сарадње Србије и Државе Катар на бројним пољима и истакли спремност два парламента да допринесу продубљивању односа две државе.

Гојковић, која учествује на 7. Глобалној конференцији парламентараца против корупције у Дохи, захвалила је председнику Саветодавног већа Државе Катар на личном позиву да учествује на овој конференцији, која представља важан догађај по питању остварења циљева глобалне сарадње у борби против корупције.

Гојковић је захвалила председнику Саветодавног већа на томе што је у октобру предводио делегацију Катара на 141. скупштини ИПУ у Београду.

Гојковић је упутила позив председнику Саветодавног већа Државе Катар да дође у званичну посету Републици Србије следеће године у циљу даљег развоја односа две државе.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
субота, 4. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја