27. август 2019. Председница Народне скупштине Маја Гојковић у разговору са председником Владе Републике Словеније Марјаном Шарецом

27. август 2019. Председница Народне скупштине Маја Гојковић у разговору са председником Владе Републике Словеније Марјаном Шарецом

Уторак, 27. август 2019.

Гојковић се састала са председником Владе Словеније

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником Владе Републике Словеније Марјаном Шарецом, који борави у званичној посети Србији.


Гојковић и Шарец су истакли да се билатерални односи две државе добро развијају, као и да постоји динамична сарадња и сусрети на свим нивоима власти две земље.

Гојковић је навела да је међупарламентарна сарадња веома интензивна и указала да то потврђује и чињеница да се за мање од годину дана пет пута састала са председником Државног збора Словеније Дејаном Жиданом.

Гојковић је напоменула да је потписивањем Меморандума о сарадњи између Скупштине Србије и Државног збора Словеније парламентарна сарадња добила нови, институционализован облик, чиме је отворен додатан простор за сарадњу у процесу европских интеграција Србије, као и сарадњу на нивоу радних тела у области економије, туризма, заштитe животне средине, културе, и посланичких група пријатељства.

Гојковић је навела и да су потписивањем Меморандума о сарадњи отвoрене могућности за унапређење сарадње на мултилатералном плану и изразила очекивање да ће председник Државног збора предводити делегацију Словеније на 141. скупштини Интерпарламентарне уније, од 13. до 17. октобра, у Београду.

Шарец је указао да је сарадња између две државе на одличном нивоу, као и да је посебно значајно да парламенти, као важне институције, добро сарађују и размењују искуства.

Гојковић и Шарец су разговарали и о евроинтеграцијама, а Гојковић је захвалила због досадашње подршке Словеније процесу европских интеграција. Гојковић је указала да ће Србија наставити да улаже напоре на путу ка ЕУ, те да се, кроз конкретне мере, ради на пуној примени препорука Европске комисије у раду Народне скупштине и да у складу са тим очекује позитивнији извештај Европске комисије.

Састанку са председником Владе Словеније присуствовали су и председник Посланичке групе пријатељства Народне скупштине са Словенијом Милија Милетић и чланица Групе проф. др Снежана Богосављевић Бошковић.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
уторак, 11. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја