19. децембар 2019. Председница Народне скупштине Маја Гојковић са председником „ЛС групе“ Кристофером Куом

19. децембар 2019. Председница Народне скупштине Маја Гојковић са председником „ЛС групе“ Кристофером Куом

Четвртак, 19. децембар 2019.

Гојковић са представницима компанија у Републици Кореји

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић, која борави у званичној посети Републици Кореји, састала се данас у Сеулу са председником „ЛС групе“ Кристофером Куом, са којим је разговарала о економској сарадњи и улагањима у Србију.


Гојковић је нагласила да постоје велике могућности за економску сарадњу Србије и Републике Кореје и да је Србија спремна на даље ширење пословних веза и јачање трговинске размене са Републиком Корејом и корејским компанијама, указујући да корејске фабрике запошљавају више од 6.500 радника у Србији.

Гојковић је изразила задовољство до сада реализованим инвестицијама у Србији и истакла значај сарадње која је потврђена отварањем фабрике у Зрењенину емајлираних бакарних жица компаније „Есекс Јуроп“ (Essex Europe), која је део „ЛС групе“, посебно имајући у виду да је фабрика у Зрењанину први производни погон компаније „Есекс" на територији источне Европе.

Гојковић је подсетила да је отварању присуствовао председник Србије Александар Вучић, што сведочи о значају који Србија придаје корејским инвестицијама и указала да је наша земља спремна на додатну сарадњу са једним од највећих корејских конгломерата – „ЛС групом“.

Гојковић је рекла да је привредна активност у Србији ове године забележила значајан раст, и да Србија заузима прво место у Европи по стопи раста, те да већ трећу годину остварује суфицит у буџету и да је буџет за 2020. годину усмерен на подизање животног стандарда грађана Србије, као и на убрзање нашег економског раста.

Председница Скупштине Србије борави у званичној посети Републици Кореји на позив председника Народне скупштине Републике Кореје Хи Санг Муна, са којим је потписала Меморандум о разумевању у циљу унапређења парламентарне сарадње.

Током посете Гојковић се састала и са председником Извршног одбора Компаније „Јура“ Охм Дае Јеолом, са којим је разговарала о економској сарадњи и улагањима у Србији.

Гојковић је истакла значај улагања компаније „Јура“ која је до сада у фабрикама у Србији уложила 92 милиона евра и обезбедила 5.500 радних места и изразила наду да ће „Јура“ наставити са улагањима у Србију.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31