24. јун 2019. Сусрет председнице Народне скупштине и председника  Арапске Републике Египат

24. јун 2019. Сусрет председнице Народне скупштине и председника Арапске Републике Египат

Понедељак, 24. јун 2019.

Гојковић са председником Египта Ел Сисијем

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником Арапске Републике Египат Абдел Фатах Ел Сисијем, у оквиру званичне посете Египту.


Гојковић и председник Сиси су разговарали о свим аспектима унапређења билатералне сарадње између Србије и Египта и истакли да две државе вежу традиционално добри и пријатељски односи.

Председник Сиси је упознао председницу Народне скупштине са политичком и економском стабилношћу и развојем модерног Египта и представио пројекте за развој Египта у будућности.

Гојковић је упознала председника Сисија са политичком и економском ситуацијом у Србији, и посебно захвалила на разумевању ставова Републике Србије везане за дијалог Београда и Приштине и истрајности Републике Србије да се нађе трајно, одрживо и компромисно решење ради стабилности како Србије, тако и читавог региона.

Гојковић је захвалила председнику Сисију на томе што Египат у међународним форумима не гласа противно интересима Србије.

Гојковић и Сиси су разговарали о економским аспектима сарадње и у том контексту истакли значај предстојећег заседања Мешовитог комитета, што ће бити прилика да се потпишу бројни споразуми који ће унапредити сарадњу Србије и Египта.

Гојковић је упознала председника Египта са одличном сарадњом два парламента, као и потписивањем Меморандума о разумевању, који је подигао ниво сарадње на виши институционални ниво.

Председник Сиси је поздравио председника Србије Александра Вучића са којим је имао прилике да разговара на маргинама мултилатералних скупова и нагласио да прихвата позив и да очекује да ће ускоро доћи у званичну посету Републици Србији.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2