27. новембар 2018. Председница Народне скупштине у разговору са  министром унутрашњих послова Азербејџана

27. новембар 2018. Председница Народне скупштине у разговору са министром унутрашњих послова Азербејџана

Уторак, 27. новембар 2018.

Гојковић са министром унутрашњих послова Азербејџана

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са министром унутрашњих послова Азербејџана Рамилом Усубовим и истакла да је ова посета подстицај даљем развоју односа и нагласила значај сарадње у свим областима од заједничког интереса.


Гојковић је напоменула да постоји интензиван политички дијалог и у том контексту подсетила на важност посете председника Србије Александра Вучића Азербејџану, и истакла да две земље немају отворених питања, као и да их везује стратешко партнерство које се потврђује и узајaмном подршком на мултилатералном плану.

Гојковић је захвалила Републици Азербејџан на доследном ставу поштовања суверенитета и територијалног интегритета Србије и међународног права, као и на принципијелном гласању против чланства тзв. Косова у Интерполу.

Председница Парламента је упознала Усубова са ситуацијом на Косову и Метохији и изразила забринутост због потеза Приштине и кршења правила слободне трговине и ЦЕФТА споразума увођењем такси од 100 одсто на робу из централне Србије, чиме се угрожавају права и живот грађана на том простору.

Гојковић је истакла значај даљег јачања добрих парламентарних веза и указала на значај сарадње одбора и група пријатељства, као и на мултилатералном плану. Гојковић је подсетила на своју посету Азербејџану и поновила позив за узвратну посету председника Парламента Азербејџана Србији, у циљу даљег развоја односа.

Усубов је нагласио да Азербејџан попут Србије поштује међународно право и суверенитет и територијални интегритет, као и да Азербејџан, кроз изјашњавање у свим међународним платформама, подржава територијални интегритет и суверенитет Србије. Усубов је указао да две земље имају заједничке интересе и ставове, као и да је важно да постоји координација по свим важним питањима.

Усубов је истакао да је изузетно значајно да две државе наставе сарадњу у свим областима, наглашавајући да је посебно важна заједничка борба против прекограничног криминала, тероризма и незаконитих миграција.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
субота, 6. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја