21. октобар 2018.  Председница Народне скупштине Маја Гојковић на откривању споменика борцима погинулим у балканским и Првом светском рату у Горњој Трепчи

21. октобар 2018. Председница Народне скупштине Маја Гојковић на откривању споменика борцима погинулим у балканским и Првом светском рату у Горњој Трепчи

Понедељак, 22. октобар 2018.

Гојковић присуствовала откривању споменика борцима балкaнских и Првог светског рата

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић присуствовала је откривању споменика борцима погинулим у балканским и Првом светском рату у Горњој Трепчи код Чачка и том приликом нагласила да је наша историја тешка и страдалничка, али да су је стварали часни, поштени и храбри људи, као и да је на данашњим генерацијама да негују сећање на славне странице српске историје.


Гојковић је нагласила да Србију пре једног века нису успели да сломе, а да је српски народ сачувао свој слободарски дух, свестан да само тако може да живи достојанствено у својој земљи.

„Србија ни данас нема већи интерес и важније мисије од очувања своје тешко стечене слободе, мира и стабилности“, поручила је Гојковић.

Председница Парламента је напоменула да је истовремено важно да се не дозволи прекрајање историје и истакла да је на данашњим генерацијама не само обавеза да негују наслеђе које су нам преци оставили, већ и да будуће генерације уче о вредности слободе.

„Ово је година великих јубилеја, година у којој обележавамо и славимо велику победу. Сада, век касније када се сећамо тих славних страница наше историје, права је прилика да се на овакав начин захвалимо и одужимо свима онима за које није постојала виша вредност од слободе и независности“, поручила је Гојковић.

Гојковић је указала да је коначно ослобођење Србије у балкaнским ратовима од османске власти, као и одбрана државе од напада неупоредиво надмоћнијег непријатеља у Првом светском рату поред бројних епских битака и победа, носило са собом и страдање народа, који је био вођен једино жељом да у својој земљи живи и ради слободно.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
субота, 6. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја